PUBLICITAT

Sant Esteve, l'auditori perfecte per a Bach

  • El concertista internacional Ferruccio Bartoletti protagonitza avui el primer concert del XV Festival Internacional d'Orgue a la capital
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'organista Ferruccio Bartoletti, durant un assaig, ahir. Foto: ANA / J.D

El reconegut organista italià Ferruccio Bartoletti va assegurar ahir que l'església de Sant Esteve d'Andorra la Vella és idònia per interpretar-hi l'obra de Johann Sebastian Bach.

El concertista internacional serà l'encarregat d'inaugurar, aquest dilluns al vespre, el XV Festival internacional d'orgue del Principat d'Andorra, organitzat per l'Arxiprestat d'Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà. Ahir, durant l'assaig, va lloar l'orgue de l'església de Sant Esteve, ja que incorpora alguns elements informàtics que ajuden a la tasca de l'artista. El concert de dilluns durà el títol de Aires barrocs i romàntics: de J.S. Bach a César Franck.

Bartoletti, en declaracions a l'ANA, va manifestar que «crec que hi pot sonar un repertori important, com és el repertori de Bach i de César Franck, ja que necessiten una acústica i un instrument particularment rics», dos elements «que trobem en aquesta església». En el context acústic de Sant Esteve, va afegir que «hi podem percebre qualsevol petita sonoritat del contrapunt de Bach».

Bartoletti també va voler remarcar ahir les millores que es van fer fa un temps a l'orgue de Sant Esteve, un instrument que «està informatitzat i modernitzat amb un sistema electrònic que enregistra i que té una memòria». Aquest fet, va assegurar és «utilíssim, sobretot en concerts, i permet tenir una ajuda tecnològica molt important i interessant, com a concepte».

El programa del concert d'avui, presentarà tres dels grans noms del repertori organístic del Barroc al Romanticisme, amb obres de Bach, com ara Passacaglia, Jesus bleibet meine Freude o Fantasia i fuga en sol menor, de César Frank, amb la Coral núm.3 en la menor i també de Louis Vierne, amb Clair de lune. L'organista, però, va remarcar que el repertori girarà sobretot a l'entorn de les figures de Bach i Franck, ja que són dos dels autors «per mi més importants» en el món de la composició de la música per a orgue.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT