PUBLICITAT

Creix el públic andorrà al Retaule de Sant Ermengol

  • Els organitzador volen col·laborar amb el Principat per potenciar les visites
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Els organitzadors del Retaule de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell han notat que en l'edició d'aquest any hi ha hagut un increment de públic procedent d'Andorra.

La presentació que es va fer a mitjans de juliol a Andorra la Vella, fruit del conveni signat entre el Comú de la capital i l'ajuntament de la Seu, juntament amb l'homenatge a Esteve Albert, creuen que ha ajudat a donar a conèixer l'espectacle al Principat. El director de l'espectacle, Lluís Obiols, va explicar a l'ANA que gràcies a aquest darrer fet, «s'ha notat un increment d'assistència, no només d'Andorra sinó també d'altres localitats on l'Esteve Albert hi va representar alguna obra». En el cas d'Andorra, va afegir, «és molt lògic tant pels anys que ell hi va viure com per la representació del pessebre d'Engordany».

Tot i això, també l'han visitat persones de Dosrius, el seu poble natal, al Maresme, o de Bellcaire d'Empordà, «on es representa el Bandera de Catalunya, que és l'únic espectacle d'ell, juntament amb el Retaule de Sant Ermengol, que a dia d'avui es continua representant».

En relació a l'increment de públic andorrà, Obiols també va manifestar que «la presentació que es va fer al Comú d'Andorra la Vella, pensem que hi va tenir influència». En aquest sentit, va afegir que «segurament, Andorra és un dels públics potencials més grans que tenim, però sempre ha estat difícil entrar-hi, potser perquè no hem sabut acabar de fer la difusió correcta».

Tot i això, va destacar que «és un dels temes que intentarem promoure encara més de cara a les properes edicions, ja que és evident que estem molt a prop i que «la Seu pot oferir tot un seguit d'elements complementaris als habitants i al turisme que visita Andorra». És per això, va assegurar, que «és una línia de treball que estem encetant i que esperem que es pugui anar consolidant».

Les representacions del Retaule de Sant Ermengol van començar el 2 d'agost i es van allargar fins ahir. La pluja, però, va obligar a suspendre dues funcions. Si no hagués estat per aquest fet, Obiols creu que s'hauria superat el nombre de visitants d'edicions anteriors, que habitualment ha rondat el miler de persones.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT