Ramon, el primer andorrà en guanyar la Copa del Rey

• A bord del ?Rats on Fire' s'imposa en ORC1 i Lescano és setè en ORC2
PALMA DE MALLORCA

Marc Ramon ?al front? a bord del ?Rats on Fire' durant la Copa del Rey Foto: EL PERIÒDIC

El dissabte passat es va posar punt i final a la Copa del Rey Mapfre 2014 en aigües de Palma de Mallorca en una 33a edició que passarà a la història de l'esport andorrà. Perquè Marc Ramon es va proclamar campió en la categoria ORC1 a bord del vaixell Rats on Fire i d'aquesta manera es converteix en el primer regatista del Principat que guanya la competició més prestigiosa d'Espanya en el món de la vela.

El Rats on Fire, que té com a armador Rafael Carbonell i a Rayco Tabares com a patró, s'ha imposat per quarta vegada consecutiva en aquesta categoria. Era el rival a batre per les altres 37 embarcacions que hi competien, però havia de ratificar les travesses i fer-ho. «Favorits o no, era la primera vegada que formava part d'aquest equip i ha estat una experiència immillorable. I esperem que n'hi hagin més, però no hem parlat i ara a tots ens toca descansar, que ha acabat la temporada».

El vaixell del CN Arenys va començar la 33a edició com un tir, sumant cinc victòries en les primeres sis carreres. Dissabte va fer un 3er i un 5è lloc i ahir, per acabar, un 4rt i un 3er: «Amb dos quarts llocs teníem prou perquè puntuen els vuit millors resultats [de deu possibles]. No se'ns podia escapar», assegura Ramon.

L'altre andorrà, Marcel Lescano, com a integrant del vaixell Pushing Tin de l'americà Alex Sastre, no va tenir un bon final en la categoria ORC2. El podi era el gran repte i tot i fer un 2on i un 3er lloc en la segona jornada, les opcions d'acabar entre els tres primers eren mínimes. Entre dissabte i ahir havien de fer grans actuacions per intentar descartar un 8è lloc i un 10è com a pitjors resultats, però va ser tot el contrari: un 6è i un 15,5, més un 8è i un 14è per acabar. Així doncs, el Pushing Tin s'ha hagut de conformar amb una setena posició sobre un total de 22 embarcacions.