PUBLICITAT

Els nens s'enfilen a Rutenka

  • Els jugadors són de pretemporada, sense tensions, i estan disposats a tot: un ?selfie', un record o una signatura
R. M. S.
ENCAMP

Periodic
La plantilla del FC Barcelona d'handbol, ahir al pavelló del Complex Esportiu d'Encamp, en el dia final de la seva estada de pretemporada, amb els nens de l'escola d'estiu Foto: J. D. / ANA

A Encamp sembla normal que els veïns de la parròquia passegin pel matí per anar a fer quatre gestions i creuar-se en el pas de vianants que va cap al Complex Esportiu amb una tropa d'esportistes de gairebé dos metres d'alçada. Amb la samarreta del Barça. També sembla ja normal que d'altres que van al gimnàs a l'hora que els hi va bé per la seva feina diària es trobin aixecant peses a un tal Rutenka, i que li hagin de dir a un altre tal Karabatic si ja ha acabat amb aquella màquina. I amb la samarreta del Barça.

No s'ha de perdre la perspectiva del que es viu al poble encampadà, perquè aquests esportistes que durant l'hivern viuen dins d'una bombolla gairebé impenetrable, ara són aquí a tocar i mostren, a més, la seva cara més amable. Perquè encara no han començat els partits, no hi ha derrotes ni tensions, i ara és tot com molt suau, com la base del pastís del que vindrà. Així que estan disposats al que sigui: un selfie, una foto per als amics, un record, una signatura.

Un bon exemple són els nens de l'escola d'estiu que cada any tenen una cita amb els jugadors. Ahir no va ser l'excepció, i en l'últim dia de l'estada de l'equip d'handbol culer hi va haver jocs i festa entre tots. Allà que hi eren repartits en grups els Wael Jallouz, Dani Sarmiento, Daniel Saric, Víctor Tomàs o Gonzalo Pérez de Vargas... la plantilla al complet, i Xavi Pascual, que sap que ha de posar-se seriós en determinats moments de la temporada, es relaxava mirant els jocs, les bromes dels jugadors amb els nens, o com dos xavals, ja en èxtasi emocional, s'enganxaven de la cintura de Rutenka, que no es podia ni moure.

És un festival i una oportunitat d'apropar també l'handbol a la canalla, perquè encara que l'escola d'estiu no tingui un gran nombre de nens i nenes, el ben cert és que una marca pot deixar en els petits, i així Gerard Pifarré, president de la Federació d'Handbol, que per a això té olfacte, es presenta amb pilotes, saluda els jugadors del Barça amb què té confiança, i sap ben bé que tenir aquest equip a Encamp és garantia d'afició, i jugadors.

Perquè ahir, tot i que en teoria era a porta tancada, alguns joves van aprofitar per entrar al pavelló del Complex d'Encamp amb la seva pilota perquè la signessin els jugadors que són els seus herois. I insistim en la idea, que sembla normal, però no ho és, que una plantilla de tantíssim nivell, del prestigi de la del Barça, campiona de tot, sigui allà a centímetres dels xavals.

És promoció. A Encamp es promociona l'handbol, i l'handbol promociona Encamp, perquè el Comú amb el Barça ha trobat un camí d'or per la seva publicitat cap a l'exterior. Perquè ara ha estat l'equip blaugrana d'handbol que ha estat aquesta setmana, però des d'ahir a la tarda ja hi és el conjunt de la secció de futbol sala del club català, i encara falta per arribar la plantilla de bàsquet, un altre dels grans reclams.

Així que veure Saric aturar pilotes a nens que no aixequen tres pams de terra és una inversió. I per als encampadans i andorrans que hi van voler acostar-s'hi, a més, és una experiència tenir prestidigitadors de l'esport com aquest a casa. Com si fossin uns més.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT