PUBLICITAT

El retaule de Sant Ermengol dedica una jornada al seu creador

  • Una exposició i una taula rodona centraran els actes de demà
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El Retaule de Sant Ermengol. Foto: TONY LARA

El Retaule de Sant Ermengol se suma a la celebració de l'Any Esteve Albert i demà tindrà lloc una jornada dedicada a la seva figura i obra.

Els actes de dissabte tindran lloc a la sala Sant Domènech de la Seu d'Urgell i s'iniciaran a partir de les 18.30h amb la inauguració de l'exposició que porta per nom Esteve Albert, vida i obra. La inauguració anirà a càrrec de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i el director general de Cultura Popular i Associacionisme de Catalunya, Lluís Puig.

El públic també podrà conèixer la història del Retaule de Sant Ermengol gràcies a la projecció d'un documental audiovisual, realitzat per Jesús Galindo i Toni Lombarte.

La jornada es tancarà amb una taula rodona sobre Esteve Albert i on hi participaran algunes de les persones de la Seu d'Urgell que el van conèixer i van col·laborar amb ell per fer possible el Retaule de Sant Ermengol, com són Celest Puy, Javier Galindo i Antoni Llanes.

Durant l'any 2014 es commemora el centenari del naixement d'Esteve Albert i Corp, qui va ser l'autor i l'impulsor del Retaule de Sant Ermengol i altres representacions de teatre popular a Catalunya i Andorra, com per exemple, el Pessebre Vivent d'Escaldes-­Engordany o l'espectacle medieval Bandera de Catalunya que té lloc a Bellcaire d'Empordà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT