PUBLICITAT

L'Hospital de la Cerdanya canvia de rètols per incloure-hi el castellà

  • L'equipament costa 31 milions en obra i 11 en equipaments assumits per Catalunya, França i la UE
EL PERIÒDIC
PUIGCERDÀ

Periodic
El nou hospital transfronterer de la Cerdanya serà operatiu el mes que ve Foto: ACN

El Consell d'Administració de l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial-Hospital de Cerdanya (AECT-HT) va aprovar el passat 15 de maig la retolació en castellà, a més del català i el francès, de l'Hospital Transfronterer de Puigcerdà a petició del subdelegat del govern espanyol a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, membre del consell. L'Hospital Transfronterer, que espera obrir el pròxim mes de setembre, està retolat en català i en francès pel que Sánchez-Bustamante va demanar que es retolés en l'altra llengua oficial de l'Estat, el castellà. La proposta de nova retolació, que va ser aprovada per la unanimitat del consell, costarà uns 20.000 euros addicionals.

Segons fonts de l'hospital consultades per l'ACN el canvi de retolació ja ha començat als dos pisos superiors i a menys d'un mes de l'obertura només queda canviar la retolació de la planta baixa. A l'hospital ja hi comença a haver-hi moviment, a part dels tècnics informàtics que estan acabant d'enllestir el sistema, ja hi ha personal sanitari que coneix el seu nou lloc de treball. Mentre els equips de neteja acaben d'enllestir el centre per la seva inauguració i equips especials de neteja estan acabant d'esterilitzar els quiròfans i les diferents màquines amb que s'hi treballarà. L'alcalde de Puigcerdà i membre del consell d'Administració del nou Hospital i president del Patronat de l'Hospital de Puigcerdà, Albert Piñeira, va manifestar ahir que el CatSalut, Hospital de Puigcerdà i AECT-HC han signat els convenis per a la posada en marxa del nou Hospital i per a la cessió del personal i els equips. Piñeira va destacar que són «molt importants» perquè donen estabilitat i tranquil·litat als treballadors. I va afegir que «tot el personal vinculat a l'atenció especialitzada a l'Hospital de Puigcerdà passa al nou hospital mantenint drets col·lectius i drets individuals». El conveni afecta 150 treballadors que a partir del 15 de setembre ja treballaran al nou Hospital de Cerdanya.

El nou hospital transfronterer, té un cost total de 31 milions d'euros, 18 dels quals han estat assumits per la Unió Europea (UE) a través de programes de foment de les polítiques de cooperació entre Estats. També s'hi ha invertit 11 milions més per equipar-lo i instal·lar-hi els equips informàtics. Les dues aportacions s'han fet amb la mateixa proporció de participació de l'AECT-HC, és a dir, un 60% de participació catalana i un 40% de francesa. Cada Estat, però, ha tret una part d'aquests recursos d'ajuts de la UE. L'Hospital donarà servei a la Cerdanya i el Capcir, una zona on viuen unes 35.000 persones, però que durant l'hivern incrementa la població pel turisme de neu. El complex tindrà trenta dues habitacions que podran encabir fins a seixanta-quatre llits. També hi haurà onze places d'hospital de dia. En el centre hi haurà tretze espais per a urgències i el mateix nombre per a fer diàlisis. Estarà equipat amb quatre quiròfans.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT