PUBLICITAT

El grec Bogris fitxa pel MoraBanc com a «pivot de referència»

  • Amb 25 anys ha estat la passada temporada la revelació al seu país, on ha jugat al Paok de Salònica
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Bogris, en un dueal de la passada temporada amb el Paok, amb què ha sumat 9,4 punts i 6,5 rebots per partit. Foto: EL PERIÒDIC

Ja hi ha «pivot de referència» al BC MoraBanc Andorra, segons van coincidir ahir el tècnic Joan Peñarroya i el director general del club, Francesc Solana. El club andorrà va anunciar la contractació per un any amb opció d'un segon del grec Georgios Bogris, de 25 anys i 2,10m, jove talent que ha estat la revelació a la lliga del seu país amb la samarreta del seu últim club, el Paok de Salònica, i que ara vol donar un pas en la seva carrera recalant en la Lliga Endesa. Podria ser una peça important per al combinat hel·lènic en el Mundial.

«Estem parlant d'un jugador jove però amb recorregut, un cinc gran, amb el cos per jugar en aquesta posició en la nostra competició, amb mobilitat, amb joc al poste baix, bon passador, amb un tir de quatre o cinc metres fiable i amb clara línia ascendent». Aquestes eren les paraules de Peñarroya analitzant el jugador, «que ens ha de donar presència i molta solidesa» en la posició de cinc. Segons el tècnic, «reuneix el perfil que demanem sempre a Andorra amb l'afegit que estem parlant d'un jugador molt conegut al seu país i que en totes les categories inferiors ha sigut un referent».

Bogris ha estat jugador de l'Ilisyakos, Panathinaikos –va ser campió de l'Eurolliga amb aquest equip sota les ordres de Zeljko Obradovic–, Peristeri, Panionios, Aris i Paok com a darrera destinació en 2013-2014. També ha estat campió d'Europa sub-20 al 2009, i és per això entre altres coses que estava en les agendes dels clubs europeus com una de les promeses del bàsquet, tot i que en els últims anys ha patit per aconseguir fer-se un espai en les competicions professionals. «Fins ser sub-20 tenia un currículum quasi impecable», reconeixia ahir Solana. En aquell Europeu va sumar 14,6 punts i 6 rebots per partit.

«Té qualitat, molta qualitat, i com acostuma a passar amb aquest tipus de jugador, ara té l'edat de donar un salt exponencial gran en el seu lloc i aposta per donar el salt a la Lliga Endesa i a un equip com el nostre, que aquestes necessitats que té ell a nivell individual encaixen perfectament en la nostra idea com a club», va explicar Peñarroya respecte a un jugador que en la passada temporada amb el Paok sembla que va donar un petit salt per anotar 9,4 punts i agafar 6,5 rebots per partit.

VÍCTOR SADA, MÉS A PROP / Una nova incorporació que es pot tancar aquesta mateixa setmana és la del base Víctor Sada, que arribaria com a base referent. El jugador del Barça encara ha de tancar la seva desvinculació amb el conjunt català, però en els últims dies se li ha tancat també la porta del Bayern de Munich, que ja no el té a l'agenda, la qual cosa ha fet que les negociacions amb el club andorrà s'hagin accelerat. L'opció que s'oficialitzi avui o demà com a nou jugador del MoraBanc és bastant clara. Se sumaria a Bogris, Blanch, Schreiner, Betinho, Navarro, Trias, Green i Zengotitabengoa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT