PUBLICITAT

El bàsquet 3x3 es postula com l'esperança als Jocs de Nanjing

  • L'expedició viatja a la ciutat xinesa el dia 11 pensant en sumar experiència i donar la sorpresa
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La delegació que viatjarà a Nanjing el pròxim dia 11, al complet ahir a la seu del Comitè Olímpic Andorrà Foto: TONY LARA

Els Jocs Olímpics de la Joventut que se celebraran a Nanjing del 16 al 28 d'agost comptaran amb una nodrida representació andorrana en la qual destaquen els dos equips que aporta el bàsquet de 3x3. L'experiència mundialista acumulada en aquesta especialitat en les últimes temporades fa que tant l'equip masculí com el femení hi viatgen amb la intenció d'obtenir millores. A més, hi competiran la palista Laura Pellicer i el nedador Pol Arias. L'expedició viatja el dia 11.

Una ampla delegació tricolor, formada per tres tècnics, un cap de missió i deu esportistes, serà la que representarà Andorra a Nanjing 2014. Toni Guerra serà el cap de missió, tot i que serà al costat també de la palista Laura Pellicer en les dues jornades de canoa-caiac en què competirà la jove esportista. Com a tècnics de bàsquet hi seran Alexandra Arena i Ginés Campillo, mentre que per la natació, Pol Arias, que disputarà els 400 i 800 lliures, serà a les ordres de Toni Sardà.

En bàsquet, componen els dos equips Laura Navarro, Maria Vidal, Clàudia Brunet i Anna Maña en el bloc femení, i Roger Lliteras, Sergi Jordana, Sergi Jiménez i Marc De Bofarull en el masculí.

Tots els esportistes han assolit els criteris per poder participar a aquesta fita olímpica, i fins i tot la wild card concedida al nedador Pol Arias ha entrat en els barems establerts com a mínims entre el COA i la Federació de Natació. És precisament per això que ahir el president de l'organisme olímpic, Jaume Martí, mostrés el seu «orgull» per portar a la ciutat xinesa «una gran delegació». Així mateix, Martí va destacar que els Jocs de la Joventut tenen un vessant esportiu, però també un altre de cultural: «És un 60% esportiu, i l'altre 40% cultural, perquè hi ha un intercanvi entre els joves dels diferents països». Sigui d'una manera o una altra, l'experiència servirà per oferir al món el que té Andorra, a nivell esportiu, però també humà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT