PUBLICITAT

L'excursionista desaparegut apareix 'sa i estalvi'

  • L'equip de rescat buscava des de diumenge a l'home després de rebre l'alerta de la dona
IMAR MARTÍNEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Encreuament de camins on els equips de rescat buscaven l'home desaparegut, ahir. Foto: TONY LARA

La Policia va confirmar ahir al migdia que van trobar Jordi Pubill, l'andorrà desaparegut des de dijous. La denúncia la va fer la dona diumenge a la tarda, desprès que el jove de 36 anys sortís caminant des d'Encamp cap a Beixalís, equipat per passar la nit fora com havia fet ja altres vegades. Les alarmes van saltar quan dos dies després encara no havia tornat a casa i tenia el telèfon mòbil fora de línia. Diumenge un grup de 12 bombers, 3 gossos, els efectius del grup de rescat de la policia i els banders van cobrir tota la part solana d'Encamp, i tots els camins des del poble fins a Beixalís.

Recerca intensificada / La recerca es va intensificar ahir al matí perquè en cas d'emergència el temps corre sempre en contra. Vuit bombers, cinc gossos, tres banders, el grup de muntanya de la policia i un helicòpter van reprendre les tasques per trobar al jove. Es van rastrejar els canals de Meritxell i un tram de la GR11 entre el Coll d'Ordino fins a les Bons.

La Policia i el cos de Bombers van donar molt poca informació sobre el fet i no van concretar el lloc exacte on se l'ha trobat, però tot indica que ja no estava a la muntanya i se'l va trobar lluny de la zona rastrejada. Sobre l'estat de salut van confirmar que l'home es trobava «sa i estalvi», que era el que més preocupava.

Debat obert / El fet obre el debat sobre si ha d'haver-hi sancions als excursionistes que requereixen d'equips de rescat. A Catalunya, per exemple, des del 2009 el Departament d'Interior cobra les despeses dels rescats a aquells excursionistes, boletaires, esquiadors o escaladors que hagin de ser evacuats per haver comès una negligència a la muntanya, amb multes d'entre 300 i 70.000 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT