PUBLICITAT

Formacions 'a la carta' per als 'Ni-nis' d'entre 16 i 20 anys

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Suñé, durant una entrevista recent concedida a EL PERIÒDIC Foto: ÀLEX LARA

El darrer programa de foment de l'ocupació en què treballa el Govern és el que es dirigeix a joves d'entre 16 i 20 anys que han abandonat els estudis. El programa es vol posar en marxa a partir de l'any vinent, i vol ser com «un coixí» entre la sortida de l'escola i l'entrada a l'empresa. Per això les formacions que es faran seran «molt a la carta», amb un tutor i personal específic en funció del beneficiari. La ministra d'Educació i Joventut, Roser Suñé, va assegurar que hi ha un grup de joves que es troben en aquesta situació i als quals s'ha de donar una sortida.

El programa comptarà amb una subvenció econòmica, però la seva base principal serà la formació, tant teòrica com pràctica. La primera fase tindrà lloc al centre educatiu, mentre que la segona tindrà una orientació més pràctica, realitzant tasques en una empresa.

El programa va destinat sobretot a un actual nombre important de joves, provinents dels tres sistemes educatius, que no acaben aconseguint una certificació o abandonen els estudis, normalment per «raons socials», segons va afirmar a l'ANA Suñé. Solen ser motius lligats a la desestructuració de la família o a una mala temporada en l'època final dels estudis .



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT