PUBLICITAT

Barcelona, Madrid, Lisboa i...

  • L'aerolínia preveu fer altres trajectes si la comunitat portuguesa a Andorra respon a l'oferta de vols
  • La companyia ha ampliat el seu capital social fins a 800.000 euros
J. R. BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La torre de control de la Seu. Foto: TONY LARA

Air Andorra va néixer a finals de l'any passat com un projecte conjunt entre empresaris catalans i andorrans. Però desacords amb el plantejament que se li volia donar a l'empresa (els andorrans no veien clara la magnitud més enllà de la ruta Barcelona-la Seu) van motivar la marxa del capital provinent d'Andorra.

Air Andorra s'ha posat com a objectiu transportar 120.000 passatgers el primer any d'activitat. Operarà amb avions turbohélice, amb capacitat per a 46 passatgers, per poder iniciar deu vols diaris –cinc en cada sentit. Els vols estan pensats per a clients amb un poder adquisitiu mitjà-alt. La companyia calcula que la inversió inicial necessària se situa entre els cinc i els sis milions d'euros.

De moment, segons van informar ahir fonts de la companyia, s'ha ampliat el capital social fins els 800.000 euros. Els primers vols seran entre la capital catalana i la Seu, a un preu de 75 euros per trajecte. Viatges Vilanova serà responsable de gestionar el paquets turístic. L'últim vol des de Barcelona sortirà a les 17 hores i arribarà a la Seu una hora més tard. Des de Barcelona el darrer avió s'enlairarà a les 18 hores, ja que les condicions de l'aeroport de la Seu només permet volar en hores de llum.

La companyia vol créixer, i per això té previst també enllaçar la Seu i Lisboa amb escalada a Madrid. «Sortirà més a compte que anar fins a Lleida a agafar l'AVE», defensa el portaveu. Si el col·lectiu de portuguesos que viu al Principat respon, llavor es programaran vols directes a la capital portuguesa.

El primer vol, però, serà cent per cent segur el que unirà l'aeroport del Prat amb l'Andorra-La Seu. Tindrà un cost de 75 euros pel passatger, sigui quina sigui la direcció. «Tan bon punt s'oficialitzi la data d'obertura de l'aeroport, obrirem el procés de reserves», van assegurar fonts de l'aerolínia. «Tenim el sistema de reserves preparat a la nostra pàgina web, només cal activar-lo», van afegir. I si Artur Mas està disponible, compten amb ell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT