PUBLICITAT

El Contrapàs vol més espai

  • La plaça del Poble queda petita per acollir el ball per excel·lència d'Andorra la Vella
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un nen juga amb el seu patinet, amb els gegants darrere, ahir Foto: TONY LARA

Com cada primer diumenge d'agost, la plaça del Poble va ser l'escenari ahir al migdia d'un dels actes més tradicionals de la Festa Major d'Andorra la Vella, el ball del Contrapàs. Els capgrossos i els gegants van precedir el ball de l'Esbart dansaire que viu en aquesta data una de les seves actuacions més especials de tot l'any. A continuació, les autoritats i públic assistent es va reunir al bell mig de la plaça per ballar plegats el Contrapàs. El bon temps (treva després d'un dissabte molt passat per aigua) va permetre que molts residents i turistes gaudissin de la vetllada, fins al punt que en el darrer ball la plaça va quedar petita.

Passats uns minuts de la una del migdia, la cobla va començar a tocar les notes per acompanyar els capgrossos infantils, un d'Andorra la Vella i un de Sant Pol, que comparteixen ball i amistat, com van explicar durant el mateix acte, va informar l'ANA.

Així va arrencar un any més el tradicional ball del Contrapàs. A continuació, va ser el torn dels gegants, portats per un pare i una filla de la colla de la capital. Com és habitual, el ram es va lliurar a una persona per destacar algun fet, en aquesta ocasió, a una membre de la colla pels anys de pertinença a la mateixa.

Un cop mostrats els balls dels capgrossos i els gegants, els ballarins de l'Esbart Dansaire d'Andorra la Vella van ocupar la pista per gaudir del que es considera l'acte més especial i més tradicional de tot l'any a la capital. Acompanyats per la música de la cobla i els aplaudiments del nombrós públic.

En l'últim ball, el que reuneix les autoritats assistents, el públic i els dansaires de l'Esbart, la plaça va quedar petita i els ballarins van acabar fent una rotllana que amb prou feines cabia a la zona d'escenari.

La festa major celebra la seva traca final durant la jornada d'avui. A la tarda tindrà lloc a la Sala Àgora el Ball de Festa Major de la gent gran, al qual han estat convidats els membres de col·lectiu de totes les cases pairals del país. Al vespre hi haurà la cursa popular.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT