PUBLICITAT

El senderisme lleidatà ja té el seu racó a la xarxa

  • La web ofereix una selecció amb 200 propostes per l'estiu
EL PERIÒDIC
LA VALL DE BOÍ

Una desena d'empreses han creat El Racó del Senderista, una web que ofereix un centenar d'opcions per conèixer la demarcació de Lleida a peu. L'objectiu és arribar a les 200 activitats al llarg de l'estiu. El web ofereix un calendari d'activitats amb tota la informació de diverses rutes per l'Alt Pirineu de manera unificada i amb una fitxa tècnica sobre el nivell de dificultat. Al setembre es podrà trobar a la web una nova línia d'activitats a la plana de Lleida ja que s'estan preparant autoguiats pel Pla d'Urgell. El Racó del Senderista és un projecte creat per l'Associació de Professionals del Senderisme del Pirineu i les Terres de Lleida, amb el suport del Patronat de Turisme de Lleida.

Unificar propostes / Els objectius són oferir un lloc únic on trobar una gran selecció de propostes de senderisme, explicar aquestes activitats de manera homogènia i facilitar la selecció de l'activitat que millor s'adeqüi a les necessitats dels clients.

La secretaria de l'Associació de Professionals del Senderisme del Pirineu i les Terres de Lleida, Judith Mira, va explicar a l'ACN que la web pretén ser un «referent» on es puguin trobar en un mateix lloc totes les opcions adreçades a senderistes, perquè fins ara calia buscar de manera segmentada a diverses webs o agències.

Mira va destacar que d'iniciatives n'hi ha moltes, ja sigui a nivell municipal o comarcal, però «als clients que venen de fora de Catalunya els costa molt trobar informació sobre senderisme perquè està dispersada». Per tant, la web «és una manera de simplificar-ho». Mira va voler incidir en què no s'ha de veure com una agència, sinó com «una web on diverses empreses s'han mancomunat per donar resposta unificada a la demanda».

Suma d'esforços / Aquesta iniciativa és també un punt de partida per millorar la informació i prescripció de les activitats de senderisme entre els informadors i els titulars d'allotjaments. Es tracta d'unificar agendes entre les empreses del sector del senderisme i unificar criteris de les excursions com ara el grau de dificultat, la durada, els desnivells o per edats.

En aquest sentit, l'Associació que gestiona El Racó del Senderista va assegurar que la web està adreçat a un públic genèric que li agradi caminar ja que s'hi poden trobar activitats amb diversos nivells de dificultat, segon informa l'ACN. «Cada client pot seleccionar la ruta per nivell de dificultat o, durada i sempre al darrera de cada activitat hi ha una explicació, no només d'allò que es visitarà sinó també del nivell tècnic», va explicar Mira, que va remarcar que «per primera vegada aquesta metodologia s'ha unificat, amb el suport de totes les empreses implicades».

Projectes a curt termini / La web preveu incorporar en breu un sistema de contractació online de les activitats, disponible 24 hores, els 7 dies de la setmana, un suport físic per promocionar les activitats dins els allotjaments o centres d'informació i un espai d'assessorament i formació pels professionals. Ara compta amb un centenar de propostes de set empreses de la demarcació de Lleida. Mira va reconèixer que estan als inicis de la web, però «l'objectiu és arribar a oferir prop de les 150 o 200 activitats al llarg de l'estiu».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT