PUBLICITAT

Òscar Casal s'apropa al títol en vèncer a Ordino i la Massana

  • El líder aprofita al màxim la baixa del seu màxim rival, Ferran Teixidó, i en fèmines s'imposa Esther Galián
EL PERIÒDIC
ORDINO I LA MASSANA

Periodic
Òscar Casal, en plena ascensió en una cursa de principis d'aquesta temporada Foto: LAND

El germà gran dels Casal, Òscar, va donar ahir un pas important per proclamar-se campió de la Copa d'Andorra de curses de muntanya 2014. Era baixa el seu màxim rival pel títol, Ferran Teixidó, amb l'agenda bolcada en una altra carrera, i no la va desaprofitar. Ja hi havia entr ells una diferència de 21 punts, es va adjudicar el triomf i per tant augmenta considerablement les diferències després de la cinquena prova de vuit disputades, la travessa a Ordino i la Massana.

Òscar no va tenir ni molt menys un camí de roses. Dissabte l'organització havia decidit fer servir l'itinerari alternatiu que hi havia en cas de pluja i ell no ho va veure amb bons ulls –«no m'agrada (...). Som muntanyencs abans que corredors»- va queixar-se al seu compte de Facebook– com retallaven la distància de 20 a 14 km. i el desnivell de 1.900 a 1.475 metres. L'ànima mater de la cursa, Gaspar Pellicer, va ser clar: «les previsions de temps que donaven no eren gens bones; d'una banda avisar amb antel·lació és millor per als participants; de l'altra, s'han produït moltes caigudes per relliscades. El terreny era moll i hem encertat amb la decisió, tot i respectar les crítiques, perquè les parts que hem suprimit són de la vall del riu i el Pic de l'Estanyó».

L'irlandès Robert Jebb hi era –agradable sorpresa– a la línia de sortida i va discutir-li la supremacia fins el punt de què en la cota més alta –Coll de les Arenes, 2.800 metres– era líder amb un parell de minuts d'avantatge sobre un Casal que, molt superior en la darrera baixada, va acabar guanyant per un minut de marge i amb una marca d'1h 32min 5s. Jebb va arribar a 1 minut i el francès Brice de Soulier, a uns 3.

Pel que fa a la categoria femenina, la guanyadora va ser l'andorrana Esther Galián en una carrera eterna de 3h 48min 38s i molt lluny d'ella van acabar Elisabet Bertran, segona a 7 minuts, i Sílvia Cava, tercera a gairebé 20.

En el recorregut mitjà no van caler modificacions en el traçat i es van imposar David Pérez i Stephanie Martin, tots dos amb claredat.

La Travessa d'Ordino i la Massana va tenir una inscripció millor de l'esperada, amb 172, però la inestabilitat del temps va acabar condicionant la participació, que es va quedar en 121.

 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT