PUBLICITAT

Un home roba i apunyala un taxista amb un ganivet i es dóna a la fuga

  • La Policia activa un ampli dispositiu de recerca per localitzar el fugitiu, d'uns 25 anys i amb cresta
  • L'agressor, que havia sol·licitat per telèfon un servei, va furtar el taxi i el va estimbar a Sispony
CLARA GARNICA
LA MASSANA

Periodic
Dos agents controlen l'interior d'un autobús que baixava cap a la capital, ahir a la rotonda del túnel de les Dos Valires. Foto: TONY LARA

Un home va agredir ahir amb arma blanca un taxista i es va donar a la fuga. Els fets van passar a la Massana, pels volts de les 14.30 hores, i poc després es va activar un ampli dispositiu policial per tota la parròquia amb l'objectiu de localitzar i detenir el fugitiu. Al tancament de l'edició d'aquest rotatiu el dispositiu encara estava activat i ampliat a tot el país, sense que s'hagués trobat cap rastre del delinqüent.

Segons van informar des de l'Associació de Taxistes d'Andorra, al migdia van rebre una trucada a la central d'un client que requeria un desplaçament intern per la Massana. Fins al lloc pactat s'hi va desplaçar un taxista, el qual va acollir al seu vehicle el fugitiu. No el coneixia de res tot i que tenia «una pinta rara», va explicar posteriorment el taxista a un familiar seu.

El client demanava anar als Cortals de Sispony, en una zona apartada. Va ser llavors quan, per causes que encara s'estan investigant (una de les línies apunta cap a una discussió per la negativa del taxista a portar-lo per alguns dels camins), que l'home va apunyalar amb un ganivet al taxista, fins a dues vegades, una al coll i una a l'esquena.

Posteriorment a l'agressió i després d'una baralla, el taxista va aconseguir sortir del seu vehicle i arribar fins a una casa que hi havia a prop del lloc dels fets. I afortunadament hi havia gent. Allà va poder explicar el que li havia passat i trucar la Policia.

Roba el taxi i s'estimba / Del rastre de l'agressor se'n sap ben poc. Es va endur el taxi i en una de les corbes de la carretera dels Cortals va perdre el control del vehicle i es va estimbar. El vehicle, buit, va ser localitzat poc després per la Policia. El fugitiu es va endur els diners de la caixa del vehicle, uns 100 euros segons calcula l'associació tenint en compte els serveis realitzats pel taxi durant el matí de la jornada d'ahir.

Arran dels fets, la Policia va fer una crida ciutadana per intentar localitzar l'home i va demanar a qui pogués facilitar qualsevol informació relacionada que truqués al 110. També van donar una descripció de l'agressor. Es tracta d'un home entre els 20 i els 30 anys, de complexitat grossa, d'1,70 metres d'alçada, vestit amb roba fosca i pentinat amb una cresta i els costats del cap rapats al zero.

Pel que fa al taxista, va ser traslladat d'immediat a l'hospital, on va haver de ser operat d'urgència. Al vespre va abandonar el quiròfan i, tot i que segueix en observació a la unitat de semicrítics, està estable i no es tem per la seva vida. Està conscient, va explicar el cap de guàrdia, i capaç d'explicar els fets.

RECERCA PER LA MUNTANYA I CARRETERA / La Policia desconeix si l'home va fugir a peu, va agafar algun transport públic o fins i tot va obligar a cop de ganivet a algun conductor perquè l'allunyés del lloc dels fets. Per aquest motiu el dispositiu muntat durant tota la tarda i vespre d'ahir va ser extens: hi havia agents per les muntanyes direcció el Pic del Carroi, pels camins dels Cortals i també a la carretera.

A banda dels controls a les fronteres (que van agreujar les cues habituals d'un divendres a la tarda), la Policia es va situar a la rotonda del túnel de les Dos Valires i va anar aturant als vehicles, sobretot aquells que baixaven direcció Escaldes-Engordany. Regiraven maleters de cotxes, cabines de camions, l'interior d'autobusos i fins i tot feien aixecar la visera als motoristes per poder visualitzar millor el seu rostre. Un helicòpter sobrevolant la zona (quan el temps ho permetia) ajudava en les tasques de recerca. Però no va donar els fruits desitjats. Almenys de moment.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT