PUBLICITAT

Meritxell es posa guapa a la tardor

  • Les obres arrencaran el 15 de setembre i s'allargaran tres setmanes per no entorpir el pont del Pilar
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Les obres d'embelliment de l'avinguda Meritxell disposen d'un pressupost de 350.000 euros i arrencaran el proper 15 de setembre, tal com va informar ahir Eron Estany, conseller d'Urbanisme i Obra Pública del Comú d'Andorra la Vella, al ple comunal. Estany també va explicar que l'embelliment consistirà en la pavimentació de les voreres amb un conglomerat granític que recorda el color del paviment de la plaça Rebés i de la plaça i l'avinguda Benlloch. El cònsol menor, Jordi Minguillón, va argumentar que el retard per començar la primera fase d'embelliment de l'eix comercial de la capital, des de la Rotonda fins al carrer de la Unió, «respon a la voluntat dels comerciants de no interferir en la temporada d'estiu, però igualment de tenir-les acabades abans del pont del Pilar, de més afluència turística». Així, les obres tindran una durada de tres setmanes i «s'intentaran fer fora d'horari comercial, sempre que sigui possible perquè no s'allarguin i estiguin abans de la temporada d'hivern», va afegir Minguillón. El cònsol menor també va demanar «paciència als veïns de la zona mentre durin, perquè faran soroll però el resultat de la intervenció serà bo per a tots, pels actors econòmics però també per a les persones que hi viuen». En quant al pressupost, Estany, va puntualitzar que «esperem que no s'esgoti tot, però volíem donar una certa flexibilitat a les empreses perquè ens presentessin un ventall de possibilitats i paviments, per escollir la solució que fos més òptima».

Mobiliari urbà / Si el conseller de Demòcrates per Andorra (DA), Carles Torralba, es va preocupar perquè l'embelliment sigui satisfactori per als comerciants i que «Meritxell torni a ser ella mateixa», la consellera del Partit Socialdemòcrata (PS), Dolors Carmona, va voler acotar el pressupost de les obres. Per últim, el conseller del Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Josep Vila, va insistir en el mobiliari urbà que es posarà a l'avinguda, «on faltaran bancs i papereres». Estany va puntualitzar que «de bancs n'hi haurà pocs perquè no fan la unanimitat de tots els actors de l'avinguda. Mentre uns en volem els altres no i vam acabar per prendre una decisió salomònica. En posarem tres o quatre, a cada costat del tram». A la qual cosa, Minguillón va afegir que «seran d'acer inoxidable perquè no envaeixin l'espai dels vianants i perquè hem rebut moltes queixes perquè la gent els utilitzava per menjar o acampar, i quedaven molt bruts». Sigui com sigui, un dels grans avantatges que tindrà el nou paviment que revestirà l'avinguda Meritxell és que serà més net. I ho serà perquè «al cap d'un temps es pot polir i tornar-li el seu aspecte original», va explicar la cònsol major, Rosa Ferrer. No obstant això, Ferrer va matisar que «el fet que les voreres actuals siguin tan brutes no és únicament un problema de neteja, sinó també de civisme». I va recordar que els xiclets que es llencen al terra «ja sigui sobre l'asfalt o un altre paviment, costen molt de netejar, però és que tampoc s'hi haurien de llançar».

LES FASES SEGÜENTS / Els cònsols van recordar que les fases següents seran l'embelliment de l'avinguda des de la Rotonda fins a la plaça Rebés i l'embelliment de Riberaygua. En quant al tram baix de l'avinguda, Ferrer va argumentar que «si es vol conservar el doble sentit de circulació, les voreres no podran ser gaire més amples» però va matisar que «això no vol dir que no es pugui tancar tota l'avinguda al trànsit en dies assenyalats o esdeveniments puntuals». Altra inconvenient amb què topa tot l'embelliment de Meritxell és l'enllumenat que «és molt difícil de moure perquè sota de cada farola hi ha un metre cúbic de forat» va precisar la cònsol, que descarta la possibilitat de moure'l per l'alt cost que representaria. En canvi, l'embelliment de Riberaygua que consistirà en treure les zones d'aparcament de l'avinguda i enjardinar-la, «és una actuació fàcil i assequible» va afirmar Minguillón, que es farà «entre el 2015 i el 2016, una vegada acabada l'avinguda Meritxell».

Llums de nadal / Tot i que no s'encendrà abans del pont de la Puríssima, Minguillón va anunciar ahir una sorpresa en l'enllumenat de Nadal per dotar la capital d'elements més atractius. L'enllumenat també es renovarà als nuclis perifèrics de Santa Coloma i la Margineda. El pressupost de la campanya nadalenca encara no està definit. El que si va quedar clar és que el manteniment de l'enllumenat en consumibles –bombetes, cablejat...– de la parròquia al llarg d'un any, costa 150.000 euros, cosa que el comú adjudica a Novalec. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT