PUBLICITAT

Una vintena de persones veuen l'univers a través del cel de la Seu

  • L'ASSU organitza unes jornades per fomentar l'afició a l'astronomia
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Membres de l'agrupació i participants de les jornades amb els telescopis, ahir Foto: ACN / FERRAN GARCIA QUERALT

L'Agrupació Astronòmica de la Seu d'Urgell (AASU) va organitzara unes Jornades de Divulgació d'Astronomia en les que ha participat una vintena de persones. L'organització d'aquestes sessions tenia per objectiu essencial augmentar el coneixement de l'univers i l'afició per l'observació d'estels des de l'Alt Urgell, una comarca que ofereix bones condicions ambientals per a aquesta activitat. L'AASU, a més, plantejava trencar alguns tòpics que no són certs al voltant del món astronòmic.

El president de l'AASU, Albert Picado, va explicar que a més de donar a conèixer el cel «és vol crear afició per a que l'agrupació creixi, ja que és un món molt solitari el de l'astronomia». Un dels membres de l'Agrupació va afegir que «hi ha molt desconeixement del cel, la gent confon planetes i estrelles i no relaciona els moviments de la terra i els del cel».

El programa / Les jornades, que van durar quatre tardes i eren gratuïtes, van tenir un programa molt complet que va anar des dels coneixements més bàsics d'introducció a l'astronomia i coneixement del sistema solar fins a l'explicació detallada del mapa de constel·lacions i la descripció dels diferents aparells per a mirar el cel.

Trencant tòpics / El tresorer de l'agrupació, Joan Perarnau, que va dirigir una de les sessions, va donar a conèixer el cel, els tipus d'estrelles, els catàlegs i com funcionen i les constel·lacions. Segons informa l'ACN, va ser una de les xerrades que va aixecar més expectació i en què els participants van veure com es trencaven diferents tòpics relacionats amb el cel. «Entre alguns dels tòpics que trenca el curs és el tema de l'astrologia, íntimament lligat a l'astronomia», va afirmar Perarnau.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT