PUBLICITAT

El Govern licita les obres de remodelació del Poliesportiu

  • S'obre el concurs públic del projecte elaborat per l'arquitecte Josep Adserà, que expira el 19 d'agost
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una imatge del Poliesportiu d'Andorra, ja sense els mòduls del Casal darrere d'ambdues cistelles i preparat per convertir-lo en un pavelló ACB Foto: TONY LARA

La metamorfosi del Poliesportiu va avançant al ritme que toca per complir amb les exigències que comporten jugar a la millor lliga d'Europa. El Govern va donar ahir un pas més endavant, en aprovar en sessió extraordinària la licitació de les obres de reforma del Poliesportiu d'Andorra. El Ministeri d'Ordenament del Territori que lidera Jordi Alcobé ja disposa del projecte guanyador, elaborat per l'arquitecte Josep Adserà, i en base a aquest estudi ha acordat activar el concurs públic.

No hi ha temps per badar en aquest assumpte i per això el Govern ha optat per un procediment d'urgència per al concurs nacional del Poliesportiu, atesa la necessitat de que aquesta instal·lació aculli els partits del BC MoraBanc Andorra en la Lliga Endesa 2014-2015. De fet, la licitació va aparèixer ahir mateix en un número extraordinari del Butlletí Oficial del Principat d'Andorra.

Les empreses interessades tindran com a data límit el dia 19 d'agost per presentar les ofertes. 18 dies són suficients. I l'obertura de plecs tindrà lloc l'endemà mateix, continuant amb el caràcter d'urgència necessari perquè tot estigui a punt d'aquí a dos mesos –4 d'octubre– quan es disputi la primera jornada, si és que al conjunt andorrà li toca debutar com a local –el calendari no sortirà finalment aquesta setmana.

SUPLEMENT DE CRÈDIT / En la vessant pressupostària també s'han produït canvis d'última hora; i és que el Consell General va aprovar en la darrera sessió un suplement de crèdit, que no suposarà un nou endeutament, i que s'ha d'afegir a l'avenç de fons de 970.000 euros aprovat a principis de juny i procedent de la partida que hi havia prevista per la reforma de Ràdio Andorra, de la qual se'n tornarà a parlar a partir del gener.

MÉS D'UN MILIÓ DE DESPESA / A més hi ha una previsió de 62.129 euros de l'aixecament i instal·lació del nou parquet, per tant la inversió sembla que superarà el milió d'euros tot i que en el concurs públic de la selecció de l'arquitecte les bases eren clares: «que la instal·lació pugui acollir partits de l'ACB i que tingui un cost màxim d'uns 800.000 euros».

El projecte de llei incloïa dins de les obres l'augment de l'aforament a 5.000 espectadors, les instal·lacions electròniques obligatòries (el marcador, principalment), ampliar els vestidors, fer una zona sanitària i una sala de controls antidopatge, a més de l'adequació de l'espai per als mitjans de comunicació i l'ampliació dels serveis higiènics.

Aquesta transformació i la de l'Estadi Nacional –que ja té muntat l'esquelet del que serà i en el qual s'ha iniciat el muntatge de la gespa artificial– i faran que Andorra tingui a la capital dues instal·lacions d'acord amb les dates que corren.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT