PUBLICITAT

Renovació de l'acord entre La Molina i Masella per Alp 2500

  • El domini esquiable proporciona 135 quilòmetres de pistes
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
Uns esquiadors a la pista Llarga de la Molina Foto: el periòdic

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, i el director de Masella, Xavier Nolla, han renovat la signatura del conveni entre les dues estacions que permet oferir el segon domini esquiable més gran de Catalunya i el tercer més gran d'Espanya, per darrere de Baqueira Beret i Sierra Nevada. Són ja 15 anys d'acord que es renova anualment des que es va inaugurar el telecabina Alp 2500 que uneix les dues estacions.

Ticó ha explicat que la voluntat d'Alp 2500 és «ser l'estació d'esquí i snowboard de Barcelona amb una oferta propera i atractiva que sigui un exemple de com la iniciativa pública-privada pot funcionar i reportar a les comarques de la Cerdanya, el Ripollès i el Berguedà la riquesa del turisme d'hivern». Nolla ha aprofundit en aquest concepte explicant que «els estudis més recents indiquen que per cada euro que un esquiador gasta en una estació d'esquí, 8,5 euros queden com a despesa a les comarques d'influència».

Els dos responsables han explicat que el preu mitjà del domini és més baix que el de les estacions veïnes del sud de França i Andorra. Tots dos han afirmat que treballaran per donar a conèixer els avantatges disponibles d'aquest forfet, perquè tothom que vulgui pugui beneficiar i esquiar a Catalunya a un preu econòmic. Des del punt de vista qualitatiu, han explicat que el nivell del servei i de les instal·lacions també és superior a estacions veïnes de la Cerdanya francesa, amb la qual cosa els clients solen tenir un alt índex de satisfacció.

Pel que fa als usuaris del domini Alp 2500 també han comentat que la majoria provenen de Barcelona i la seva àrea metropolitana, a més de Manresa i Girona. En aquest sentit Ticó ha afirmat que «se segueix treballant per arribar a més públic de València, Illes Balears i Madrid, entre d'altres orígens. També es treballa en la recerca de nous mercats internacionals, mercats que busquen grans dominis esquiables». Segons Ticó també col·labora amb els departaments de Territori i Sostenibilitat, d'Empresa i Ocupació, d'Ensenyament, la secretària general de l'Esport i l'Agència Catalana de Turisme per apropar els escolars, tant de les comarques de muntanya com les costaneres, els esports d'hivern.

Xifres / Alp 2500 és la suma de la Molina i Masella, formant un dels dominis esquiables més grans dels Pirineus a través de dues estacions complementàries i que són l'eix vertebrador dels esports de neu en l'aspiració dels Jocs Olímpics d'Hivern Barcelona-Pirineus 2026.

Utilitzar el forfet conjunt La Molina+Masella significa esquiar o surfejar per 135 km de pistes del domini. L'accés al conjunt de 117 pistes (22 verdes, 40 blaves, 39 vermelles i 16 negres) es fa a través d'una moderna xarxa de 32 remuntadors, que tenen capacitat per transportar 39.760 esquiadors / hora.

Al bell mig, el telecabina Alp 2500, que pertany a La Molina, va ser construït amb la més moderna tecnologia i puja en només vuit minuts els gairebé tres quilòmetres que separen l'aparcament Alp 2500 de la Molina de la cota 2.340, a la Tosa d'Alp.

La xarxa de neu produïda, amb 908 canons de neu, cobreixen un total de 64 km de pistes. La neu garantida i la bona insolació de la comarca de la Cerdanya permeten gaudir del sol i de la neu per un domini amb una gran diversitat de paisatges.

Els preus de tarifa del forfet de dia són de 44 € adult i 33 € infantil. Preus que no s'han incrementat respecte a la temporada anterior.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT