PUBLICITAT

La Travessa la Massana-Ordino estrena un traçat de gran desnivell

  • Òscar Casal pot deixar la lluita pel títol gairebé sentenciada en la cinquena cita del Nacional
I. MOURE
ORDINO

La Copa d'Andorra de curses de muntanya viurà el pròxim diumenge la segona part del calendari, amb la disputa de la cinquena de les vuit proves que aplega el calendari o el que és el mateix, la Travessa de la Massana i Ordino.

Els recorreguts seran la gran novetat de la 13a edició, que aprofitant les festes de Llorts focalitzarà les sortides i arribades a la plaça major de la vila. Tots tres són inèdits, sent el més fort, el pro, de 20 km. i 1.900 metres de desnivell que creuaran per Ensegur, el Coll de les Arenes, la cresta de l'Estanyó, el Roc del Rellotge, Ferreroles i el refugi de la Coma Obaga. Un segon itinerari serà d'11 km. de distància i 900 metres de desnivell, i el tercer de 4,5 per 460.

En l'aspecte competitiu, les inscripcions volten ara pel centenar però s'espera arribar als 150 participants en un dia que es preveu sol: «Els dies previs sembla que farà mal temps i, si plou, per seguretat tirarem de recorreguts alternatius però sembla que diumenge s'arreglarà el temps i farà bo», va indicar el conseller d'Ordino, Bartumeu Gabriel.

I en ser Copa d'Andorra es preveu la participació dels millors exponents del país, com ara els germans Òscar i Marc Casal. El primer dels dos és el líder en la classificació sènior masculina, amb 21 punts més que el segon classificat, un Ferran Teixidó que serà baixa. Òscar pot deixar el títol mig sentenciat, ja que el tercer, Marcos Sanza, està massa lluny, a 53 punts. També podria venir algun corredor de l'equip nacional francès, que donaria més emoció en la lluita pel triomf.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT