PUBLICITAT

El Govern fomentarà l'ocupació en els nuclis més allunyats

  • El programa preveu ajuts i subvencions a les empreses i treballadors pels costos derivats del transport
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre de Justícia, Xavier Espot, i la directora de treball, Maria Geli, a la roda de premsa de Govern, ahir. ?Xavier Espot amb la directora de treball, Maria Geli, en la Foto: TONY LARA

Assumir el cost del transport públic que han de costejar els treballadors i alhora evitar l'excessiva rotació de personal en les empreses són dos dels objectius del programa de foment de l'ocupació en zones geogràfiques allunyades dels principals eixos i nuclis de població que va aprovar ahir el consell de ministres. Un programa que va adreçat als desocupats inscrits al Servei d'Ocupació i a les empreses que, a causa de la seva ubicació geogràfica, tenen dificultats per contractar personal. El reglament entrarà en vigor la setmana vinent.

El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot va justificar aquest cinquè programa ocupacional engegat per Govern per donar resposta especialment a la reivindicació de moltes associacions de comerciants, entre elles, la del Pas de la Casa. No és casual, per tant, segons Espot, que es posi en marxa l'agost, un mes de gran moviment turístic per a la zona encampadana. És, per això, que excepcionalment també s'hi inclouen en els ajuts i subvencions previstos els residents de la parròquia d'Encamp que es desplacin al Pas o els del Pas que es desplacin a una altra localitat del Principat per treballar.

REQUISITIS / Les empreses que es puguin beneficiar hauran d'oferir al personal que contractin una setmana laboral de 40 hores compatible amb els horaris del transport públic diürn. El contracte haurà de ser indefinit o d'un mínim de 6 mesos que ha d'anar seguit d'un de durada indefinida. El salari mínim queda fixat en els 1.100 euros bruts mensuals. En el cas de feines incompatibles amb l'horari del bus diürn i sempre que estigui justificat es pot pagar el cost del transport privat. Els treballadors, tret dels d'Encamp, tenen que residir en una altra parròquia i a una distància superior a 10 km del lloc de treball que se'ls ha ofert i sempre que quedi justificat que la persona no es pot fer càrrec de les despeses derivades del transport públic.

Els empresaris rebran una subvenció de 150 euros mensuals i els treballadors ajuts directes (veure quadre adjunt).

Les empreses que s'acollin han d'estar radicades a peu d'una carretera general a més de deu quilòmetres de distància de la rotonda del quilòmetre 0, en els casos de la vall d'Encamp i Canillo, i de la mateixa distància a partir de la rotonda d'Engolasters, en el cas de les valls de la Massana i Ordino. També s'hi podran acollir aquelles empreses que estiguin radicades prop d'una carretera secundària propera a la vall central, sempre que estigui a més de tres quilòmetres de la general més propera. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT