PUBLICITAT

Hereva d'una tradició arrelada a la terra

  • A Ordino, la política i el cognom Adellach són indissociables H La família sempre ha estat a l'escolta del poble i, com mana el costum ancestral, els pares han preparat els fills per assumir aquesta responsabilitat
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Olga Adellach Coma de 48 anys, casada i mare de dos fills, és llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials. La seva trajectòria política comença el 1992 i coincideix amb el procés constituent, quan va ser elegida per primera vegada consellera general per Ordino. Després es va apartar momentàniament de la política, fins que el 1997 torna amb el primer Goven Forné, per ocupar la secretaria d'Estat d'Agricultura i a partir del 1998, la cartera d'Agricultura i Medi Ambient fins el 2005. Va repetir escó al Consell General en les legislatures que van seguir, tant sota el Govern d'Albert Pintat (2005-2009) com sota el Govern de Jaume Bartumeu (2009-2011).

Avui és consellera general demòcrata per Ordino, membre de les comissions de Sanitat i Medi Ambient, i d'Economia. Aquesta llarga trajectòria política que va iniciar amb només 26 anys, no és fruit de l'atzar, com tampoc ho és la seva passió per la natura, el paisatge i la pagesia. «És veritat que la política és una tradició a la família Adellach, però cada un té la seva manera de fer», afirma la consellera. En quant a la seva implicació amb la pagesia, insisteix en que «són les nostres arrels i són necessàries al nostre país, perquè la pagesia i sobretot la ramaderia, participen en el manteniment de les muntanyes, evitant incendis i esllavissades». Però això no és tot, Adellach defensa que «també participen en la conservació del paisatge i són un atractiu turístic». L'amor per la terra li ve de ben petita, «encara recordo que quan anava amb el meu pare a Creusans em deia: ara passen les eugues de cal Fillat». I és que el seu pare va tornar a les arrels després d'aventurar-se en el sector de la construcció i a més, recorda que «també tenia dos oncles que eren pastors d'ovelles». Tot plegat, pot explicar l'interès d'Adellach per fer reviure no només el sector ramader sinó també el sector agrícola, tot i que reconeix que «substituir el tabac és impossible perquè cap cultiu donarà els mateixos guanys, però cal insistir en la diversificació encara que exigeixi algun benefici per part de tots».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT