PUBLICITAT

El Govern treballa en un pla de viabilitat per a Boï-Taüll

  • Ha aprovat la concessió d'un crèdit pont de 600.000 euros
EL PERIÒDIC
BARCELONA

El Govern ha autoritzat l'Empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya (Avançsa), dependent Departament d'Empresa i Ocupació, a concedir un préstec a l'empresa Promocions Turístiques de la Vall, SA, que gestiona l'estació de muntanya i esquí Boi-Taüll. Amb aquest acord, el Govern treballa en un pla de viabilitat i formalitza la decisió del Consell d'Administració d'Avançsa, que dimecres passat va aprovar la concessió d'aquest préstec de 600.000 euros a Boí-Taüll per tal d'encarar la temporada amb suficiència econòmica. Aquest préstec tindrà un tipus d'interès de mercat i es retornarà amb el 50% de la venda de forfets durant la temporada 2014-2015.

D'altra banda, el Departament d'Empresa i Ocupació aportarà 1,7 milions d'euros per tal de reparar la carretera d'accés a Port Ainé. Aquesta aportació es farà a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, dependent del Departament de Territori i Sostenibilitat, i es preveu que la reparació de la carretera estigui enllestida abans de l'inici de la temporada d'esquí.

Mantenir els llocs de treball / El Govern de la Generalitat està treballant en un pla de viabilitat que presentarà abans de finals d'any, per a la principal empresa de l'Alta Ribagorça, Promocions Turístiques de la Vall, SA, responsable de la gestió de l'estació d'esquí i de muntanya Boí-Taüll. Mentrestant, com a mesura d'urgència, l'Executiu català va aprovatr ahir, a través d'Avançsa, la concessió d'un crèdit pont de 600.000 euros a aquesta empresa, amb la finalitat de donar continuïtat a l'activitat d'estiu i hivern i mantenir els llocs de treball.

Motor econòmic / L'estació Boí-Taüll és el principal actiu econòmic de la comarca, i garantir la seva viabilitat repercutirà en el conjunt de l'economia de la zona com a element dinamitzador.

Aquestes accions s'emmarquen en la voluntat del Govern de la Generalitat de Catalunya de donar suport a l'oferta turística de neu i muntanya dels Pirineus per tal d'impulsar l'economia de la zona i propiciar la creació d'ocupació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT