PUBLICITAT

Hillaire ja té un set de luxe

  • El CV Andorra fitxa el brasiler Mariano, que s'uneix a Osveny, Bernal, Aranha, Sevillano, Folguera i Jose Garcia
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Mariano da Silva ?a dalt a la dreta? s'abraça als companys del Ciudad Vóley argentí en un duel del curs passat Foto: FACEBOOK

Es diu Mariano Felipe da Silva, és brasiler, està a punt de complir els 24 anys i medeix 1,98 metres. Ell és el darrer fitxatge del Club Vòlei Andorra, anunciat ahir, i per tant es converteix en el sisè reforç d'aquest estiu per a Lluís Hillaire.

Amb el sí de Mariano, el tècnic ja té un set de luxe. De somni en comparació amb els darrers anys, afectat per la crisi econòmica i sense fitxatges il·lusionants. Ara es pot llegir un equip de garanties amb el brasiler, Osveny Sánchez, Abel Bernal, Thiago Aranha, Sevillano, Folguera i l'etern lliure Jose Garcia.

Mariano és jove i amb un currículum que fa entendre que s'adaptarà a la seva primera aventura europea. Sortit del club Pinheiros del seu país, on va estar sis anys, ha jugat un any al Sao Jose dos Campos, un al FUNVIC (Fundaçao Universitariavida Cristà Midia Fone), i un en el Ciudad Vóley, de la Primera Divisió argentina. Dues lligues de pes, doncs, abans de donar el salt per a una posició de pes a la pista com és la de central. «És gran, ràpid, té bon bloqueig i servei... És un reforç de qualitat», el va descriure ahir Hillaire.

La posició d'oposat es preveu com territori d'Osveny Sánchez, un cubà amb una dilatada experiència a Espanya –Illa Grau, Tenerife, Emevé o Numància Sòria– i Abel Bernal, un veterà que arriba del campió Terol.

Com a puntes actuaran Sevillano, tota una institució en actiu del vòlei espanyol, amb unes 250 internacionalitats a les seves esquenes i que pràcticament ho ha guanyat tot, i Aranha, un vell conegut que ja va jugar a Andorra fins fa una dècada.

Tots ells estaran escoltats pel sempre atent a tot José Garcia, el lliure d'un equip que sembla que aixecarà expectació. «No sé on està el sostre d'aquest equip però crec que, amb molta feina, tenim nivell com per aspirar al títol de la Superlliga o almenys, com a mínim, classificar-nos per al play-off», va alimentar un Hillaire que veu el Terol més assequible: «Continua estant un pas per endavant que la resta però ja no tant. Cinc dels titulars han marxat i han de jugar Champions... No és tan invencible».

També tindrà competició europea el CV Andorra, que s'ha inscrit a la CEV Challenge Cup i per tant una plantilla més ampla. Segons el tècnic: «No falta res important per fitxar. Estem mirant un segon oposat, un tercer punta i un jove. La intenció és inscriure una plantilla amb dotze jugadors». Hèctor Garcia i Èrik Olivera han confirmat la seva continuïtat. Qui ho té difícil és Christian Salvador, per incompatibilitat laboral, i ja ha confirmat que plega definitivament Javi Borrego, temptejat després d'un any en blanc tot i que al maig va jugar competició europea amb la selecció.

Ara per ara, doncs, hi ha el sí de nou jugadors, que sumades a les tres incorporacions que es preveuen fer ja definirien tota la plantilla.

EL SÍ DE L'ESPÒNSOR NO ARRIBA / Tota aquesta planificació depèn del futur patrocinador. El CV Andorra fa mes i mig que espera el sí d'una empresa espanyola de subministrament de carburants però aquest no acaba d'estampar-se en paper. En principi l'acord és per cinc anys, amb uns emoluments que augmenten cada any que passi. Abans de l'agost el club tricolor ha de pagar 5.600 euros a la RFEVB per les inscripcions que podrà abonar sense problemes... Mirant de reüll si tanca l'espònsor.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT