PUBLICITAT

Bon ritme de declaracions de l'IGI, l'IS i l'IAE

  • El 59% de les declaracions de l'IGI han estat per via telemàtica
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El termini per fer la declaració de l'Impost General Indirecte (IRPG), l'Impost de Societats (IESE) i l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE)finalitza el proper 31 de juliol, i de moment el ritme de presentació està sent molt millor que el de l'any passat, segons va informar ahir el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca.

De les declaracions estimades de l'IS i l'IAE ja se n'havien presentat, a data 28 de juliol, el 61%, i de les declaracions estimades de l'IGI se n'havien rebut ja el 56,9%.

El ministre Jordi Cinca va celebrar el fet que els obligats tributaris hagin avançat el tràmit per no trobar tantes cues, però a més va voler felicitar el personal del Departament de Tributs per les millores introduïdes a l'hora de gestionar les declaracions i les cues de recepció de la documentació.

Mentre que l'any passat a data 28 de juliol només s'havien presentat el 32% de les declaracions, aquest any aquest percentatge ha augmentat fins el 61% en els casos de l'IS i IAE i fins el 56,9% en el cas de l'IGI.

El director del Departament de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa, va considerar que «l'experiència de la gent, d'haver patit les cues, ha fet que molts avancin el tràmit». Així doncs, «anem guanyant dies».

A més, però, també s'han ampliat els tràmits telemàtics, i de fet el 40% de les declaracions de l'IS i IAE s'han fet per via telemàtica, i en el cas de l'IGI aquest percentatge ha ascendit fins a representar el 59%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT