PUBLICITAT

'Carolina' diu adéu a la festa

  • La mítica banda de rock espanyola recupera els grans èxits a la Plaça de la Germandat
IMAR MARTÍNEZ
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Carlos Tarque i Ricardo Ruipérez a la roda de premsa prèvia al concert, ahir Foto: TONY LARA

El plat fort de la Festa Major de Sant Julià de Lòria va arribar ahir coincidint amb la clausura dels cinc dies d'actes. El grup M-Clan va portar l'esperit rocker a la Plaça de la Germandat. El cantant Carlos Tarque i el guitarrista Ricardo Ruipérez són els únics components fixes que queden de la banda, dos músics que fa vint anys que recorren els escenaris de mig món.

A la roda de premsa prèvia al concert que van fer els dos músics, hi va assistir també la director de Ràdio SER Principat d'Andorra, Marisol Fuentes, que va agrair poder comptar amb «un dels millors grups espanyols», considerat un dels últimes supervivents del rock clàssic de la península ibèrica.

Precedents al Principat / Fuentes també va recordar que «ja fa 12 anys del primer concert de M-Clan al Principat». El toc d'humor el va posar Carlos Tarque quan intentava que no li fallés la memòria per saber les vegades que ha actuat a Andorra. El cantant, entre rialles, no es va equivocar: «crec que és la quarta vegada que venim». L'acústic que van fer a l'antiga sala de concerts d'Andorra la Vella, el concert a Ordino i el d'Escaldes-Engordany van ser els precedents. «Sempre és especial tocar aquí, sortir de la frontera té el seu toc màgic i esperem tornar a connectar amb el públic», va assegurar Tarque.

Recuperant himnes / Durant la roda de premsa, el guitarrista Ricardo Ruipérez ja va avançar que, tot i estar fent la gira del seu últim álbum, Arenas Movedizas, el concert de Sant Julià seria diferent. «Volem fer una concessió al públic per fer-los gaudir, tocarem els temes més coneguts», va assegurar Ruipérez.

Carolina, Sopa Fría, Maggie Despierta, Quédate a Dormir... Cançons que han passat a la història, que es mantenen a la memòria. Tarque ja va anunciar que «davant d'un públic que potser mai ens ha escoltat, hem de recuperar els nostres hits». Temes que han sigut, durant molt de temps, èxits a les ràdios.

Llarga trajectòria / M-Clan es troba en plena celebració dels 20 anys de trajectòria. De fet, al juny van fer dos dies de concert a Madrid rodejats de músics dels nivell d'Ariel Rock o Enrique Bunbury. Ruipérez va considerar una «petita joia» per als amants de la banda el concert enregistrat a Madrid que es vendrà a partir del setembre.

Adéu a la festa / Els encarregats de posar el punt i final a la nit d'ahir i a la festa major va ser el grup Salseta del Pobl Sec, una altra mítica banda que fa més de 30 anys que recorre escenaris gràcies als seus temes de ball. Sant Julià de Lòria s'acomiada de la Festa Major amb la bona música omplint, una vegada més, la Plaça de la Germandat. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT