PUBLICITAT

Andorra tindrà representació en els Mundials IAAF de muntanya

  • La gran cita, un híbrid entre aquest esport i les curses de muntanya, es farà el 13 de setembre a Itàlia
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Una de les especialitats que engloba la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF) és un híbrid entre aquest esport i les curses de muntanya, com no podia ser d'una altra manera conegut com atletisme de muntanya. Com a tal, té des de fa anys un Campionat del Món que en aquest 2014, el pròxim 13 de setembre, es farà a la localitat de la Toscana Cassette di Massa, a Itàlia.

Andorra mai havia tingut representació en aquesta gran cita per falta de pressupost, però la IAAF s'ha ofert a pagar-li les despeses de l'estada i part del viatge per a aquesta edició i fan uns dies la Federació que encapçala Eduard Garcia va aprovar en junta el sí a dur almenys un equip.

Els Mundials d'atletisme de muntanya té dues modalitats: una és un trail o travessa, que alterna pujades i baixades, i l'altre és un quilòmetre vertical, en pujada des de l'inici fins a la meta. En aquest 2014 toca la segona. Per a la categoria masculina absoluta, amb 10 quilòmetres de distància i poc menys d'1 de desnivell puntuen quatre corredors i poden córrer un màxim de sis per país; en la femenina absoluta, amb 8 quilòmetres, puntuen tres i poden anar un màxim de quatre; una xifra i una distància idèntics a la dels sub-20 masculins; i en la sub-20 femenina puntuen dues sobre un màxim de tres, en una cursa de quatre quilòmetres de recorregut.

La Federació Andorrana d'Atletisme (FAA( realitzarà la selecció a l'agost, basant-se en uns requisits mínims que han de complir els interessats: fer obligatòriament el Campionat d'Andorra de cros, que és la disciplina que més s'assembla a l'atletisme de muntanya, i un circuit de quatre curses puntuables, totes ja disputades (Solidaritrail o Ultra Trail, Vertical Quiri, Arruix de Santa Fe i cursa vertical Arp). A partir d'aquí es farà la selecció, si és que cal: «En la categoria masculina absoluta segurament tindrem efectius per apuntar-nos; en la resta de categories no ho veig tan clar», va avançar ahir el director tècnic de la FAA, Abraham Férriz.

Ara per ara se sap que hi ha tres noms que tenen tots els números per representar Andorra: l'ex de la Federació Andorrana de Muntanyisme i encara en actiu Joan Valls; i els fondistes Pep Sansa i Víctor Martínez. Però la FAA sap que hi ha algun corredor més que ha complert els requisits per poder formar l'equip. Potser cal fer fins i tot una selecció.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT