PUBLICITAT

Andorra aspira a mantenir-se en el top-100 sobre 177 països

  • De la Riva, Simonet, Garcia, José i Ribera són els cinc seleccionats del combinat tricolor
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Martí acomiada la delegació tricolor d'escacs, ahir a l'edifici de Govern Foto: TONY LARA

Sis integrants de la Federació d'Escacs Valls d'Andorra (FEVA) es va presentar ahir a l'edifici administratiu de Govern. Tocava fer-se una foto de família amb Toni Martí en la recepció o comiat abans de marxar demà al matí a Tromso (Noruega), on es disputarà a partir de dissabte l'Olímpiada mundial d'escacs 2014.

Andorra ha participat de manera ininterrompuda en les Olimpíades des de Lugano 1968. El cap de Govern va voler destacar els «excel·lents» resultats obtinguts per la tricolor en les competicions internacionals i els ha desitjat «molts èxits» en aquesta nova aventura.

L'equip andorrà està format pel president Francesc Rechi com a cap de delegació, Josep Antoni Rivero com a capità i els escaquistes Òscar de la Riva, Marc Simonet, Raül Garcia, Daniel José i Josep Ribera.

L'Olimpíada compta amb onze jornades de competició i en cada una, les seleccions fan jugar quatre escaquistes. Andorra, que en té cinc, comptarà amb un reserva, que pot ser diferent cada dia sempre i quan es respectin els rànquings ELO alhora de definir els taulers.

Tampoc se sap, fins el mateix dia, quin serà el rival en la primera jornada. «És habitual perquè les classificacions es modifiquen assiduament i per això s'espera fins l'últim moment». El que està clar és que aquest any hi ha rècord de participació i s'ha passat de comptar amb poc més de 160 països en els últims anys als 177 d'aquest 2014. Andorra, que partirà com el 95è o 96è favorit, té com a objectiu mantenir-se en el top-100 de la classificació mundial i aconseguir la meitat dels punts possibles. Si són 22 punts en joc com en principi està establert, s'han de sumar un mínim d'onze.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT