PUBLICITAT

Demanar un préstec pot sortir molt car

  • El departament de Delictes Tecnològics de la Policia alerta de diverses estafes al Principat a través d'Internet
L.F.M
ESCALDES-ENGORDANY

Un usuari veu en una web d'anuncis d'Andorra un home que s'ofereix a prestar diners. Es posa en contacte amb ell i li demana 3.000 euros, aquest li respon que el préstec mínim és de 10.000, però que abans necessita que se li efectuï uns pagaments, unes «comissions» com a garantia. Uns pagaments que acaben ascendint a la quantitat de tres mil euros, els quals el que volia el préstec no tornarà a veure més, tampoc tindrà mai els diners del préstec.

Aquest és un dels casos d'estafa detectat per la Secció de Delictes Tecnològics realitzats a través de plataformes d'anuncis del país, on han aparegut diversos anuncis d'un suposat particular en el qual ofereix fer préstecs personals amb un tipus d'interès baix. El suposat prestador indica que no resideix al Principat i després de posar-se en contacte amb l'interessat, començar a tramitar el suposat préstec, comença a demanar diversos imports en concepte de comissions de gestió del préstec entre altres. I, «finalment, tal com era d'esperar el crèdit no arribarà mai ja que ens trobem davant d'uns simples estafadors», va posar de relleu la Policia.

Sobre aquest fet des del Departament de delictes tecnològics van avisar que s'ha detectat que els estafadors obtenen el consentiment d'usuaris de números de mòbils andorrans a fi d'emprar el seus números per la publicacions d'anuncis, subratllant que «aquestes persones podria entendre's que estarien col·laborant amb els estafadors i doncs repercutir-los-hi possibles accions penals que se'n derivin de les estafes comeses». A més, la Policia també va recordar que cal recordar que per obtenir crèdits s'ha d'utilitzar les empreses legalment establertes a tal efecte.

Els ‘falsos tècnics' de Microsoft

La Policia d'Andorra també va alertar ahir que novament s'han donat casos al país de temptatives d'estafes fent-se passar per personal de Microsoft. En aquesta ocasió els ciberdelinqüents a través d'una trucada telefònica intenten enganyar als usuaris dient-los que haurien detectat que el seu ordenador està infectat i que per sol·lucionar el problema haurien de descarregar-se un programari, dels quals ells donen l'enllaç. Finalment, demanen efectuar un pagament a través de Paypal. La policia va posar de relleu que «mai cap empleat de Microsoft es posarà en contacte amb vosaltres per aquest tipus de fet, així com mai descarregueu cap programari desconegut i encara menys doneu accés al vostre terminal per molt que tot el que s'expliqui sembli real».

L'origen de les trucades rebudes al Principat provenen de número del Regne Unit o bé del Marroc.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT