PUBLICITAT

Indignació per unes declaracions de l'SPA

  • El president del SIP diu que la crispació no és culpa de la direcció
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Interior de la presó de la Comella. Foto: TONY LARA

Rtva va informar ahir que el Sindicat Penitenciari (SPA) ha denunciat davant Xavier Espot, ministre d'Interior i Justícia, la situació d'«assetjament que pateix la junta directiva per part de la direcció de la presó», i va afirmar que «es prenen les crítiques com un afer personal», segons Jordi Fius, secretari general del sindicat, que va dir que se senten tractats pitjor que altres agents per la condició de membres de la junta directiva del sindicat.

Posteriorment Joan Ramon Rodríguez, president de l'altre sindicat de la presó (SIP) va voler puntualitzar les manifestacions. Ho va fer a títol personal perquè el SIP està a l'espera de la publicació al BOPA per a ser del tot legal, però amb la legitimitat que atorga «el suport del 70% del personal que treballa al centre penitenciari».

Rodríguez va evitar atacar l'altre sindicat, però va desmentir que a la presó hagi assetjament per part de la direcció i va aclarir que la crispació que existeix és fruït «del tema de les jubilacions, de la falta de personal i de la nostra pròpia feina, que és molt dura». En tot cas, va desmarcar el director d'aquestes problemàtiques i va assegurar que en tot moment el SIP pot treballar amb normalitat: «Ens recolza i ens responen».

Malgrat la seva postura de no atacar a un sindicat, Rodríguez va assegurar que ahir havia rebut una «multitud de trucades de companys demanant que féssim un comunicat per respondre a l'SPA».

Per això finalment va decidir respondre al requeriment d'aquest diari, «perquè l'opinió d'una minoria no s'imposi a la majoria», va precisar.

Rodríguez va remarcar que des de la direcció «sempre ens han fet cas; no ens podem queixar, i la crispació existent ve per altres variables com l'afer de la jubilació, que res tenen a veure amb la direcció».

Al cos s'han produït dues baixes. Un agent ha marcat a Bombers i Fius ha demanat una comissió de serveis per treballar com administratiu també a Bombers.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT