PUBLICITAT

Tràgic accident de trànsit per a l'esquí andorrà

  • Joan Carchat Vicente perd la vida després d'una col·lisió frontal
IMAR MARTÍNEZ
ESCALDES-ENGORDANY

El tràgic accident de diumenge a la tarda al quilòmetre 32 de la C-13, a l'altura de Vallfogona de Balaguer, va acabar amb la vida de Joan Carchat Vicente, de 59 anys. El xoc frontal va provocar la mort instantània a la conductora de l'altre vehícle, una dona de 41 anys veïna de Balaguer. Carchat va arribar a l'hospital en estat crític i va morir a causa de les greus ferides.

La jove de 31 anys i resident a Andorra que acompanyava a Carchat va resultar ferida greu i va ser traslladada a l'Hospital Arnau de Vilanova. Segons fonts del Departament de Mossos d'Esquadra de Lleida, ahir no es temia per la seva vida, «tot i que tenia fortes contusions i varis óssos trencats». Tampoc s'han determinat les causes exactes de l'accident.

Fort impacte / La gravetat de l'accident queda reflectida en les cinc patrulles dels Mossos, les quatre dotacions de Bombers, l'helicòpter i les tres ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques que es van necessitar (SEM).

A més, l'afectació viària va ser des d'un quart de vuit del vespre fins a tres quarts de deu de la nit, amb el tancament de la C-13 a l'altura de Vallfogona de Balaguer en tots dos sentits. Hi van haver desviaments senyalitzats per la carretera antiga de de Balaguer a la Sentiu.

L'esquí plora la pèrdua / La notícia ha causat commoció en el món de l'esquí i a la parròquia de La Massana. Joan Carchat era director tècnic de l'Esquí Club d'Arinsal-Pal, una entitat a la que estava vinculat des de feia 22 anys. El condol dels amants de l'esquí quedava palès a les xarxes socials, on destacaven la seva dedicació als entrenaments i al a formació dels esquiadors joves. Lugares de nieve, una de les principals webs dels amants de l'esquí, va ser de les primeres en donar la notícia.

A banda del vessant esportiu, Carchat va entrar en política en presentar-se com a suplent a les candidatures de les eleccions generals per la parròquia d'ordino al 2001 i al 2005 pel partit demòcrata i el CDA.

El motor amb Carchat fill / A través de les xarxes socials també va rebre nombroses mostres de suport Joan Carchat fill, el reconegut pilot de cotxes andorrà. Tant el fill com el difunt pare van demostrar que el cognom de Carchat seguirà estretament lligat al món de l'esport. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT