PUBLICITAT

Via lliure per a les grades

  • Els mòduls del Casal de l'Esport ja són història i el Poliesportiu ja està preparat per a la metamorfosi
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
A l'esquerra, una visió general del Poliesportiu ja sense els dos mòduls del Casal de l'Esport, ahir. A la dreta, part el material recollit i preparat perquè se l'enduguin els camions Foto: TONY LARA

Els dos mòduls del Casal de l'Esport que hi havia a banda i banda de les cistelles del Poliesportiu d'Andorra són història. En un temps rècord de cinc dies –de dilluns a divendres de la setmana passada–, els operaris han desmuntat tota l'estructura peça per peça, a cop de tornavís, fins deixar la pista de joc deserta, impactant a l'ull de tan embotit que estava tot, i amb un espai enorme que no seran cap problema per ubicar les graderies. Enmig, l'entranyable record del primer parquet flotant que va tenir el Poliesportiu, aquell marró fosc que fa una dècada va ser substituït pel clar que ha vist el retorn del club a la Lliga Endesa... La instal·lació que acollirà els partits del MoraBanc Andorra a l'ACB ja estan preparats per iniciar la metamorfosi.

Els mòduls de la zona nord –el de la banda més propera a l'Alay– gairebé no va tenir complicacions i es va poder desfer en dos dies; sí el més proper a l'entrada, donat que allà també hi havia instal·lat el sistema de comunicació de tot el pavelló i per tal de no fer-lo malbé s'ha hagut d'anar amb cura. Així doncs la zona de la pista guanya uns 20 metres, que és on es faran les grades en forma de banqueta, que hauran de donar una cabuda d'almenys 2.500 espectadors. Entre els laterals –el de sota el marcador en molta menys mesura, tot i que guanyarà més espai respecte de la pista– es completaran els altres 2.500 per arribar al mínim que exigeix la normativa per poder jugar partits en la màxima categoria del bàsquet espanyol.

Dissabte va ser dia més suau per als operaris, que es van dedicar a netejar la zona i a posar tot el material reciclable en ordre al passadís que hi ha amb el futur Estadi Nacional, per tal que els camions poguessin emportar-se'ls. Segurament part de tot el que es va desmuntar es podrà aprofitar per a la nova seu del Casal, a Ordino.

PARQUET NOU I MARCADOR / El pròxim pas és el de fer les noves graderies, que tot apunta a que no seran fixes; d'altres detalls com per exemple el marcador també estan pendents i per acabar s'instal·larà el nou parquet, el tercer que veu la instal·lació des que va ser fundada l'any 1991, i possiblement estarà de nou a sobre de l'antic, el de la primera experiència ACB als anys 90.

Segons el personal de manteniment del Poliesportiu, ells no tenen cap planificació ni instrucció del departament d'esports del Govern, per tant no coneixen les dates de les obres que queden a fer, però de moment tot el procés de transformació està anant al ritme adequat i no hi ha cap preocupació per arribar a temps al primer partit de lliga a casa, ja entrat l'octubre.

NOU ESPAI A LA SALA DE TROFEUS / El Poliesportiu sempre ha tingut la que li'n diuen la sala de trofeus. Està a sobre del hall, allà per on passa tot el públic quan entra al pavelló a veure un partit, i s'hi accedeix per una escala que dóna també a la part més alta del pavelló, on estava la vidriera de l'antiga zona de premsa.

La sala de trofeus feia anys que no es feia servir, però aquest estiu se li ha donat un rentat de cara i passa a ser el centre neuràlgic de les tasques de despatx del club que presideix Gorka Aixàs. L'espai d'abans, ben a prop d'on estan els serveis públics, queda íntegre per al VPC i la Federació Andorrana de Rugbi, els únics amb el MoraBanc que no han d'emigrar.

En aquest espai recuperat, envoltat per una infinitat de trofeus en prestatges de cristall –del BC Andorra però també el rugbi i altres clubs d'altres esports del Principat–, és on ara està treballant, per exemple, el director general, Francesc Solana, en la plantilla de la pròxima temporada. El salt qualitatiu del club no deixa d'apreciar-se dia a dia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT