PUBLICITAT

El Funicamp vol consolidar-se com un atractiu turístic d'estiu

EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Un grup d?excursionistes en una cabina del Funicamp d?Encamp. Foto: ÀLEX LARA

Dissabte passat es va donar el tret de sortida la tercera temporada d’estiu del Funicamp. El giny estarà en funcionament fins el 14 de setembre, oferint la possibilitat de pujar fins al pla de Solanelles i la zona del Cubil i Pessons on, a banda de disposar de tres bars-restaurants, els visitants podran gaudir de diferents activitats, algunes d’elles, noves. Aquest any, des del Comú confien arribar als 20.000 visitants durant l’estiu, una xifra superior a la de l’edició passada amb l’objectiu de convertir-se en un atractiu més de la parròquia durant el mes d’agost i la primera quinzena de setembre.

DESCOBRINT ELS PAISATGES/Durant aquestes setmanes, els visitants podran utilitzar el giny per descobrir la vall dels Cortals des de les alçades i arribar fins al pla de Solanelles. Allà, s’hi han organitzat un seguit d’activitats, algunes d’elles noves d’aquest any, per tal de complementar l’oferta turística d’estiu de la parròquia.

Aprofitant el tret de sortida, dissabte passat les autoritats comunals i els responsables turístics de la parròquia van realitzat una excursió inaugural i de presentació, on es van donar a conèixer algunes de les novetats d’aquest estiu.

Així doncs, tal com va explicar el cònsol menor encamparà, Jordi Torres, «aquest any incorporem un restaurant més a la zona de Solanelles», de manera que ja n’hi haurà tres i, a banda, «a l’Orri del Cubil hem contactat amb una persona que té ovelles, que s’ha instal·lat allà i que explica com funcionava tot el procés de munyir ovelles, fer els formatges, com funcionaven els orris i quina era la utilitat que tenien en el seu moment». Per tal d’arribar-hi, un any més s’han habilitat dos autobusos 4x4, que realitzen el trajecte des de l’estació superior del Funicamp.

ALTRES ACTIVITATS / A més d’aquestes activitats, Torres va assenyalar que a la zona de Pessons i Grau Roig, Saetde ha incorporat excursions guiades. El públic de totes aquestes activitats és familiar, de manera que «les excursions són de dificultat baixa» perquè les pugui realitzar tothom.

El cost econòmic de mantenir el giny obert durant l’estiu es compensa amb els tiquets venuts. A més, va afegir que el Comú té un contracte de manteniment amb Saetde, i el cost, tant si el Funicamp està obert o tancat, és el mateix, de manera que el Comú considera que és millor tenir-lo en funcionament.

Precisament, en la darrera reunió de poble es va anunciar la voluntat del Comú que Saetde assumís la gestió del Funicamp. Torres va manifestar que les negociacions segueixen avançant.

Tot i que no va voler desvetllar més detalls, l’acord podria ser «un pack global que inclogui altres temes».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT