PUBLICITAT

Les previsions a les comarques de Lleida es mantenen prop del 75%

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un grup de turistes practica ràfting al riu Noguera Pallaresa. Foto: EL PERIÒDIC

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida manté les previsions que havia fet a principis de l’estiu pel mes d’agost. D’aquesta manera, en hoteleria s’espera una ocupació mitjana d’entre el 70 i el 75% a al zona del Pirineu de Lleida, que assolirà el punt més àlgid el 15 d’agost, amb ocupacions d’entre el 85 i el 90%. En turisme rural l’ocupació serà d’entre el 75 i el 80% arreu del territori lleidatà, mentre els càmpings estaran entre el 65 i el 75% també al conjunt de les comarques de Lleida tot i que els bungalous fregaran la plena ocupació, amb previsions d’entre el 95 i el 100%.

Segons informa l’ACN, el juliol es tancarà amb una ocupació mitjana d’entre el 35 i el 45% exceptuant els bungalous, on s’ha arribat al 85%. També hi ha optimisme entre les empreses d’esports d’aventura, que confien repetir aquesta temporada els 600.000 serveis de la passada.

Tranquil·litat en el sector / El director del Patronat de Turisme, Jordi Blanch, va destacar que «es respira bon ambient» tot remarcant que «molts cops no són les reserves el que dóna la pauta de com aniran les coses sinó la quantitat de trucades rebudes demanant informació» i va assegurar que tan les unes com les altres són positives. Blanch va afegir que «probablement complirem amb les previsions».

Els bungalous triomfen / Pel que fa al mes de juliol, les previsions inicials del Patronat de Turisme «s’han acomplert a mitges» ja que ha estat un mes «estrany» comparat a altres anys perquè les condicions climatològiques no han acompanyat i el mal temps que ha coincidit amb alguns caps de setmana ha influït en el nivell de reserves que s’han acabat fent, segons Blanch.

Així, l’ocupació hotelera a les zones turístiques de la demarcació s’ha situat entorn del 35 i el 40%, en turisme rural ha estat d’entre el 35 i el 45% al conjunt de les comarques lleidatanes, xifra similar a la del subsector dels càmpings, que també s’ha situat entre el 40 i el 45% pel que fa a acampada, amb l’excepció dels bungalous on l’ocupació ha arribat al 85%. Abans de l’estiu, les previsions del Patronat de Turisme de la Diputació pel juliol parlaven d’ocupacions d’entre el 45 i el 50% en hoteleria, d’entre el 40 i el 45% en turisme rural, d’un 45% als càmpings i del 70% pel que fa als bungalous.

Els esports d’aventura resisteixen / Les empreses d’esports d’aventura confien repetir els números de la temporada passada. El president de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, va assegurar que el sector dels esports d’aventura de les comarques de Lleida i en concret el ràfting «estan resistint força bé la situació», tenint en compte l’actual context econòmic. Segons Dolcet, durant els mesos de juny i juliol les empreses «van treballar moltíssim» entre setmana amb escolars de fi de curs als quals els van prendre el relleu nens i joves de colònies, mentre els caps de setmana s’han mantingut el volum de particulars que ha practicat esports d’aventura a la demarcació.

Amb vista a l’agost, el sector d’esports d’aventura es mostra optimista perquè «la gent té moltes ganes de riu» tot i que «les reserves es fan molt a última hora i resulta difícil fer previsions a llarg termini», va afirmar Dolcet. A més, va afegir que des del sector creuen que «al final d’estiu els números seran semblants als de l’any passat».

En el global de la temporada, que va del 15 de març al 15 d’octubre, el sector dels esports d’aventura confia mantenir la xifra de 600.000 serveis de l’any passat, la meitat dels quals a la comarca del Pallars Sobirà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT