Daubord i Gràcia vencen en el triatló l'Olímpic d'Andorra

Els clubs andorrans (CT AnyósPark i Serradells) van tenir força presència amb una quarantena de corredors. Foto: ÀLEX LARA

La temperatura de l’aigua (14,5ºC), dintre de la legalitat per disputar un triatló però en tot cas molt freda, va obligar a retallar les distàncies del triatló Skoda Series que va acollir ahir el Principat. La cursa aquàtica es va disputar en 750m per a les dues distàncies previstes. Tret d’això, la competició es va desenvolupar amb total normalitat, amb les victòries en la prova olímpica de Brice Daubord (1h 46min 11s) en categoria masculina i Anabel Gràcia (2h 13min 47s) en la femenina. En la cursa curta, l’sprint, el triomf va ser per a Aurelien Lescure (56min 08s) en homes i Ludivine Lequin (1h 13min 15s) en dones.

En l’Olímpic (750/40/10) masculí, Daubord va aconseguir arribar a la meta per davant del català Xavi Llobet, un dels que sonaven per endur-se la victòria final. Llobet, però, va acabar cedint en la cursa a peu de 10km amb un Daubord que va volar amb 34min 31s en aquest sector, quan el català va completar aquest parcial en 39min 36s. En la prova femenina, Anabel Gràcia es va imposar sobretot gràcies a una gran natació que li va permetre gestionar el seu avantatge fins el final davant de Mathilde Batailler. També hi va haver batalla andorrana entre Laurence Lestang, del CT AnyósPark, i Laura Camps, del CT Serradells, amb Lestang finalitzant per davant, la 6a amb 2h 25min 56s, i Camps la 8a amb 2h 28min 32s. Pel que fa a la cursa de relleus d’aquesta distància, el triomf va ser per a Cube Manresa amb 2h 00min 10s amb quatre minuts de distància respecte al segon, CE Sistrells, i més de cinc amb el tercer, Btt Navarrés.

En la prova sprint (750/20/10), amb la meitat de distància que l’olímpic, Aurelien Lescure va vèncer amb minut i mig respecte a Carl Dupont. En aquesta prova, l’andorrà Josep Maria Dabad va ser 11è a més de cinc minuts del vencedor, mentre que Jan Missé, que corre pel Serradells però que ho farà la pròxima temporada en l’AnyósPark, va completar la distància en la 19a posició, amb un crono de 1h 06min 08s.

En la prova de relleus de l’sprint, la victòria va ser per a l’equip Michael-Marco-Geneiveve (acròbates tots ells de l’espectacle Scalada Mater Natura del Cirque du Soleil) amb 1h 12min 18s.

Aquesta cita esportiva es va tancar amb la participació de 610 triatletes repartits en 357 en la prova olímpica, 214 en l’sprint, i 39 triatletes –13 equips– sumant els relleus de les dues distàncies.