Dues medalles de bronze per tancar l'Europeu C

L?equip femení, amb el seleccionador José Rodríguez a la dreta. Foto: ÀLEX LARA

la FAB ha de veure el got mig ple per analitzar aquest Campionat d’Europa C de la categoria sub-18, perquè si bé les esperances eren altes, també ha estat una realitat que, donat el nivell, finalment dues terceres posicions no són mal resultat. Ahir, en la lluita pel bronze, tant la selecció masculina com la femenina van guanyar San Marino i Gibraltar, respectivament, i van assolir entrar al podi.

El combinat femení no va poder superar en el partit de semifinals del dissabte una Xipre que es va mostrar molt superior (es va proclamar campiona ahir), guanyant les tricolors 74-38. Avui, però, en el duel pel bronze, les noies de José Rodríguez s’han imposat 47-56 Gibraltar, rival al qual ja havien vençut en la ronda prèvia per 71-28. Amb tot, ahir no va ser tan fàcil, i al descans les andorranes manaven per molt poc (23-25). La victòria es va anar situant del costat tricolor en el tercer quart amb un parcial de 2-17 demolidor que va permetre no sense dificultats en l’últim període, tancar el bronze.

En categoria masculina, Andorra es va topar en les semifinals de dissabte contra Mònaco, que amb un 51-70 va deixar sense final a l’equip que entrena Xavi Luque. Mònaco va guanyar l’or. Ahir, en la lluita per la tercera plaça, la batalla va ser de les grosses contra San Marino. El primer quart va ser visitant 13-16, però en el segon els andorrans es van posar a treballar i amb un parcial de 16-4 van marxar al descans 29-20 al seu favor. En la represa, però, San Marino va tornar la jugada als locals amb un parcial de 7-15 que ho deixava tot per decidir amb un 36-35 abans de començar el període final. Aquí van ser els de Luque els que van imposar la seva llei per assolir la medalla de bronze gràcies al 51-46 final.