PUBLICITAT

Betinho aporta el físic

  • L'ala-pivot portuguès de 2,01m supera la revisió mèdica satisfactòriament i fitxa per una temporada
R. M. S
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Betinho i Peñarroya, dimecres passat a la seu del club al Poliesportiu, el dia de la revisió mèdica del jugador Foto: EL PERIÒDIC

El MoraBanc Andorra va ràpid. En res se sembla al d'altres estius en què l'arribada de fitxatges s'allargava en el temps amb l'estira i arronsa de representants i jugadors amb els interessos del club. «Tenim feina avançada», diu el director general del club, Francesc Solana. Si bé ja s'ha tancat el capítol de renovacions amb les de Shaun Green, Thomas Schreiner i Marc Blanch, ahir es va anunciar el primer fitxatge, el de l'ala-pivot portuguès Joao Betinho, de 2,01m i provinent del Sport Lisboa Benfica de la Lliga portuguesa, club amb què va guanyar el passat campionat nacional. «No vinc com una estrella, sinó per fer les coses bé i ajudar l'equip», va manifestar el passat dimecres quan va ser al Principat per superar, satisfactòriament, la revisió mèdica pertinent. Fins ahir no es va concretar el fitxatge, per una temporada, d'un home que aportarà, segons Solana, «el físic» que necessitarà l'equip en l'ACB.

«És un somni que tenia des que he vingut a Espanya. I, a més, ser a un club com Andorra, que ha fet una temporada espectacular, és motiu de molt d'orgull», va assegurar el jugador, de 29 anys, que explicava que una de les coses que li han fet fitxar pel MoraBanc ha estat «l'ambició que ha demostrat el club i la temporada que han fet». Joao Gomes Betinho, per incorporar-se al MoraBanc ha pagat els 10.000 euros de clàusula que tenia amb el Benfica, club amb qui tenia contracte.

El jugador va ser dimecres a Andorra per superar la revisió mèdica, ja que patia un cop a un turmell que es va fer durant els entrenaments amb la selecció portuguesa que preparava el Preeuropeu. «Està bé», va confirmar Solana ahir. El mateix dia de la revisió, va tenir una trobada amb qui serà el seu entrenador, Joan Peñarroya, que també va ser a Andorra, com cada setmana, per treballar en la planificació que està duent a terme l'entitat.

BETINHO APORTA FÍSIC / Una de les obsessions del MoraBanc és guanyar en potencial físic, perquè l'ACB no és la LEB Or, sinó que en la màxima categoria els armaris van cars. Betinho arriba precisament per cobrir aquesta mancança de la plantilla que s'està formant encara, i on a més dels renovats Green, Blanch i Schreiner, hi són Jordi Trias, David Navarro i Asier Zengotitabengoa.

«Ens ha de donar físic», va dir Solana ahir, que hi afegia que amb Betinho «millorem molt perquè aquest és el gran pas que s'ha de donar en aquesta lliga». A més, Solana va qualificar l'ala-pivot de Cabo Verde com un jugador «polivalent» que pot intercalar jugant «de tres i quatre».

12,8 PUNTS I 6,4 REBOTS PER PARTIT / Per a la victòria a la Lliga portuguesa del seu equip –fins ahir, el Benfica– Betinho va col·laborar amb una temporada en què va completar una mitjana de 12,8 punts i 6,4 rebots per partit. El jugador, de 29 anys i de 2,01 metres, també disposa d'experiència al bàsquet espanyol, ja que ha jugat a la LEB Or en clubs com el Breogan de Lugo i el Cantabria Lobos.

DOBLAS, VACANCES I SENSE RESPONDRE / L'altre front obert del MoraBanc és el del pivot David Doblas –2,06m i 32 anys, experiència ACB de sobra amb el Bilbao–, però el jugador, que fa més d'una setmana ha rebut la proposta del club tricolor, encara no ha respost. Doblas es troba de vacances al Japó i el club comença a impacientar-se en no tenir notícies. És aquesta una prova més de la celeritat amb què està treballant l'entitat que presideix Gorka Aixàs, que gairebé està tancant l'equip a poc menys d'un mes perquè comenci la pretemporada –està prevista per al dilluns 18 d'agost–. El MoraBanc Andorra va ràpid, però sembla que segur.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT