PUBLICITAT

El comú llogarà l'espai de l'hotel Pla i ampliarà la plaça Santa Anna

GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Les obres de rehabilitació i embelliment de la part alta de Carlemany i el nucli històric d?Escaldes. Foto: ÀLEX LARA

El Comú d’Escaldes-Engordany negocia amb la propietat de l’antic hotel Pla el lloguer de la parcel·la que ocupava l’establiment per eixamplar la plaça Santa Anna, i donar d’aquesta manera més visibilitat al nucli històric d’Escaldes. La cònsol major de la corporació local, Trini Marín, va explicar ahir en motiu del primer aniversari de la conversió de l’avinguda Carlemany en zona per a vianants que «el comú també està negociant amb la propietat de l’hotel Pla per llogar l’espai i ampliar l’espai de la plaça Santa Anna» i va afegir que «també hem convocat un concurs d’idees per a la plaça Coprínceps, tot i que el comú ja l’ha aplanada i l’ha dotada de nova il·luminació».

Tot dos projectes s’inscriuen en la voluntat del comú escaldenc de donar a la part alta de l’avinguda Carlemany i per tant, al nucli històric de la vila més visibilitat. De fet, Marín va continuar explicant que «hem millorat l’accés del trànsit a la part alta i l’embelliment de la zona farà que la gent pugi més amunt». I va argumentar que «a la plaça Coprínceps hi havia gent que ja no hi pujava perquè la part alta havia quedat una mica aïllada, sobretot després del tancament dels diversos establiments hotelers que hi havia».

Marín que va recordar que el nou aparcament situat a l’antic emplaçament de l’hotel Casino, ha estat un revulsiu per a la zona, va afegir que «amb l’embelliment del pont de la Tosca el nucli històric comença a guanyar visibilitat», una visibilitat que l’eixample de la plaça Santa Anna consolidarà.

Ciam i museu de l’electricitat / Marín també va explicar que el comú vol donar més rellevància al Centre d’interpretació de l’aigua (CIAM) «amb la col·locació d’uns vinils explicatius perquè la gent l’identifiqui i sàpiga de què es tracta, a simple vista». I va afegir que els darrers treballs efectuats a la zona «també han donat més protagonisme a la font del Roc del Metge». Per promoure l’oferta museística de la zona, Marín va insistir en que «s’organitzen visites conjuntes del Museu de l’electricitat de FEDA i el CIAM».

30.000 visites / En quant a la plaça Coprínceps que està integrada a la zona de Carlemany per a vianants, Vivand, la cònsol va matisar que «volem un projecte que doni resposta al neguit dels restauradors i dissenyi un conjunt de terrasses ben estructurades». I va concloure que «volem fer una cosa conjunta amb els restauradors de la plaça». I és que tal com va reconèixer el cònsol menor de la parròquia, Marc Calvet, el tancament de la part alta de Carlemany ha perjudicat durant uns mesos l’afluència de gent a la part alta de Vivand, i per tant, a la plaça Coprínceps. «Tancar la part alta també ha fet que passés menys gent per Vivand, durant els mesos que van durar les obres d’embelliment, però ara aquesta zona està més integrada a la zona per a vianants i ja s’hi registra un repunteig de l’afluència». Calvet es va reafirmar en la voluntat de tirar endavant el projecte explicant que «aquesta reforma urbanística de la parròquia vol ser un referent, en un any –de fet en fa dos que el comú va prendre la decisió–, l’afluència de persones ha crescut notablement. Els mesos de juny i juliol de l’any passat es van comptabilitzar 18.000 passatges i aquest any, ja en portem més de 30.000 per al mateix període».

I va afegir que «l’afluència a Vivand sempre ha estat més alta del que havíem previst, tot i que hi ha zones en que és més alta que en d’altres». Per últim, el cònsol menor va matisar que «l’avinguda tampoc seria la que és sense oposició, ni hagués crescut de la mateixa manera, per tant continuarem escoltant a tothom». I va concloure que «difícilment es tornarà a obrir a la circulació perquè pensem que l’espai es valora més sense cotxes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT