PUBLICITAT

Els indicadors de Vivand satisfan les expectatives dels promotors

G. GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Segona nit de compres a Vivand, el passat mes de maig.. Foto: TONY LARA

Carlemany per a vianants va celebrar ahir el primer aniversari i el Comú d’Escaldes-Engordany va aprofitar l’ocasió per celebrar també la bona acceptació de la iniciativa entre els usuaris. Segons els indicadors fets públics, el 72,5% dels ciutadans i el 69% de les empreses aposten per donar continuïtat al projecte. A més, el 93% dels turistes que l’han visitat, es feliciten de la conversió de Carlemany en zona per a vianants. La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, va insistir en que «és millor més de 30.000 vianants que passen pel costat de les botigues que centenars de cotxes que no poden ni parar» tot i reconèixer que «les butxaques estan buides en aquesta època de crisi». Per això, tant ella com el cònsol menor, Marc Calvet, van reiterar que «no és el moment d’abaixar els braços» i que cal promoure més accions per dinamitzar la zona i augmentar el seu atractiu comercial.

EL FUTUR / Pel que fa al futur de l’eix comercial, els representants del Comú van explicar que l’objectiu és implicar els comerciants per dotar Vivand d’una entitat jurídica pròpia, de manera que es pugui autogestionar. Calvet va explicar que «estem satisfets de tirar endavant un projecte únic a Andorra», i va afegir que «hem volgut oferir un producte diferent pensant en el bé de la majoria». No obstant això, va matisar que «hem de continuar unint esforços per optimitzar aquest espai, insistir en els punts més febles perquè registrin el mateix creixement que els punts amb més afluència». Marín va insistir en que «cal donar facilitats perquè la gent vingui i organitzar activitats per atraure». I va anunciar millores en la senyalització turística de la zona a tota la parròquia i a l’entrada del país.

Grans obres / Calvet va reconèixer que després de pintar la zona asfaltada per integrar-la millor a l’espai per a vianants, el següent pas seria la pavimentació definitiva i la col·locació de terrasses fixes, però va admetre que aquestes obres seran costosos. Per això també va anunciar la convocatòria d’un altre concurs «per saber quin futur volem donar a Carlemany i com podem fer que l’espai pugui ser encara més agradable per a l’usuari». Calvet va concloure que «cal analitzar tot el què hem fet i estudiar com es pot arribar a finançar tot això, perquè l’al·licient és diferent, no és igual a tots els punts de l’avinguda».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT