PUBLICITAT

Andorra la Vella inaugurarà l'1 d'agost les noves sales de vetlla

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una de les tres sales de vetlla ubicades a la parròquia d?Andorra la Vella, ahir. Foto: ANA

Els cònsols majors d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, d’Ordino, Ventura Espot, i de la Massana, David Baró, van signar ahir un conveni per a l’ús per part dels ciutadans d’aquestes tres parròquies del nou equipament funerari de tres sales de vetlla ubicades a Andorra la Vella, a les antigues instal·lacions del servei de circulació del Prat de la Creu. El conveni preveu una aportació màxima de 2.000 euros l’any per cada comú.

Les noves instal·lacions ubicades on abans hi havia el servei de circulació d’Andorra la Vella, al Prat de la Creu, consten de tres sales de vetlla. Cada una d’elles té el seu propi túmul –nevera on s’hi diposita el cos del difunt-.

Segons va explicar la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, la capital ha signat amb el SAAS un conveni per a la cessió temporal –fins que el servei retorni al SAAS– tant dels túmuls com de mobiliari divers. En aquest conveni també es fa constar que les sales seran d’ús per a les parròquies que no en tenen.

COSTOS / Pel que fa als costos d’adequar les instal·lacions, Andorra la Vella hi ha destinat 79.000 euros. El conveni també preveu que cada comú aporti anyalment un màxim de 2.000 euros que serviran per al manteniment de les sales.

El preu públic de l’ús de les sales serà idèntic al que tenia l’Hospital, és a dir, 280 euros per sala.

Els tres cònsols, Rosa Ferrer, Ventura Espot i David Baró, van destacar que aquest servei mancomunat mostra una vegada més la necessitat de col·laboració entre administracions per donar un servei a la ciutadania.

Al marge d’aquest fet, però, també van posar en valor la situació cèntrica de les sales i la quantitat de places d’aparcament que hi ha, tant al Prat de la Creu com al nou aparcament del Centre Històric.

En aquest sentit, Ferrer va dir que per tal de facilitar l’aparcament a les famílies dels difunts es farà un preu especial dels pàrquings per a dos dies.

La inauguració es preveu el proper dia 1 d’agost, després de la sessió de Consell de Comú d’Andorra la Vella, tot i que la previsió és que des de dilluns ja estigui en funcionament en cas de necessitat.

NOU TANATORI NACIONAL / Amb l’entrada en funcionament de les sales de vetlla de la capital es previst el tancament de l’existent a l’hospital de Meritxell. L’espai que ocupa al centre serà destinat al servei d’anatomia patològica. Les obres d’adequació podrian iniciar-se l’any vinent. Al 2016 el Tanatori Nacional podria ser una realitat en les mateixes dependències del centre hospitalari, tot depenent de l’abast de la reforma de la zona de les consultes externes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT