PUBLICITAT

Israel ara no sedueix

JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els panells de l?aeroport Ben Gurion mostraven ahir els vols cancel·lats. Foto: REUTERS

No és una de les destinacions preferides habitualment pels andorrans, però les poques reserves previstes per aquest estiu van ser anul·lades pels propis interessats per por al que està passant en l’actual conflicte al Pròxim Orient.

Les agències de viatges consultades confirmen que s’han produït cancel·lacions en tots els viatges programats a aquella zona. Així des de viatges Pyrénées van explicar que actualment una parella de residents es troba visitant Jordània i dies abans de la sortida van decidir no viatjar a Israel, tot i que inicialment el viatge incloïa els dos països. I és que les persones que se’n van de vacances «no volen anar a un país en guerra».

Malgrat que les autoritats andorranes no han fet cap tipus de recomanació per a no viatjar a la zona, les informacions que apareixen diàriament en els mitjans de comunicació han fet caure en picat el nombre de destinacions. A l’Estat espanyol el Ministeri d’Afers Exteriors va emetre un comunicat en què desaconsella l’estada a Israel ja que «cauen bombes al costat de l’aeroport de Tel Aviv». Més enllà de l’anècdota el cert és que la caiguda de visitants ha caigut en picat. Les xifres així ho demostren: l’estiu passat sis persones del Principat van fer turisme a Israel, segons Pyrénées. Ara cap.

El Ministeri de Turisme israelià va calcular que l’actual conflicte a Gaza suposarà una caiguda d’entre 350.000 i 400.000 turistes estrangers, la meitat dels quals tenien la intenció d’anar-hi els mesos de juny i juliol. Només a Catalunya el percentatge de cancel·lacions supera el 15%, segons l’Associació Catalana d’Agències de Viatges.

Altres destinacions

El rànquing de destinacions preferides pels andorrans aquest estiu l’encapçalen Tailàndia i New York. No obstant, també cal considerar altres països especialment dels continents asiàtic i americà.

Però, sens dubte, el destí estrella per a bona part de turistes és la zona de costa malgrat que els preus són aquest any un 30% més cars. Com a novetat Benidorm s’ha erigit en un punt d’atracció pel que fa a estades més llunyanes degut a preus més ajustats que els de la costa del sud de Catalunya.

Tot i així, Salou continua mantenint el lideratge en la demanda un any més. Cal destacar també les destinacions cap a les Illes Balears i les Canàries. En general, predominen les estades curtes,- d’una setmana de mitjana- a les llargues.

Els efectes de la crisi segueixen notant-se i bona prova és que són moltes les persones que decideixen finançar les seves vacances, una modalitat de pagament que és majoritària entre les agències de viatges que l’ofereixen.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT