PUBLICITAT

La Generalitat atorga un préstec de 600.000 euros a Boí-Taull

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un grup d?esquiadors dirigint-se a un telecadira de Boí Taüll. Foto: EL PERIÒDIC

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha presidit la reunió ordinària del Consell d’Administració d’Avançsa que ha aprovat concedir un préstec de 600.000 euros a Boí-Taüll per tal d’encarar la temporada amb suficiència econòmica. Aquest préstec tindrà un tipus d’interès de mercat i es retornarà amb el 50% de la venda de forfets durant la temporada 2014-2015. Aquesta operació s’emmarca en un pla de treball a llarg termini que el Govern està dissenyant per tal de garantir la sostenibilitat de l’oferta d’esquí a l’Alta Ribagorça. D’altra banda, el Departament d’Empresa i Ocupació aportarà 1,7 milions d’euros per tal de reparar la carretera d’accés a l’estació d’esquí de Port Ainé.

El mes passat Els treballadors de Boí Taüll Resort van denunciar a través del sindicat CCOO impagaments del 30% de la nòmina del mes de març, tot el mes d’abril, més les liquidacions del personal de temporada d’hivern, el mes de maig al personal fix, que encara està realitzant el manteniment i desmuntatge de l’estació d’esquí. Han calculat que se’ls deu uns 450.000 euro. Els treballadors lamenten la mala gestió de l’empresa.

Segons els treballadors, l’intent d’aconseguir clientela d’un nivell adquisitiu superior ha dut l’empresa al «declivi», i per solucionar-ho, la direcció ho ha pagat amb els treballadors. Expliquen que l’empresa pagava les nòmines a terminis d’un 25% de la mensualitat cada mes per tal de tenir pau social i la plantilla «com a hostatge del seu propi salari». Així mateix, lamenten que mentrestant s’informava que tot plegat funcionava bé i s’havien obtingut beneficis durant la campanya de neu.

La precària situació dels treballadors de Boï Taüll s’arrossega des de fa cinc anys, amb diversos ERO, acomiadaments, cessions contractuals de jornada i pas de fixos a fixos discontinus a més de la manca de pujades salarials.

Port Ainé / D’altra banda, l’aportació per reparar la carretera d’accés a Port Ainé es farà a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, depenent del Departament de Territori i Sostenibilitat, i es preveu que la reparació de la carretera estigui enllestida abans de l’inici de la temporada d’esquí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT