L'equip masculí és a semifinals i el femení les busca contra Gal·les

R. M .S.

Roger Lliteras, ahir contra Gibraltar, màxima anotador amb 18 punts. Foto: ÀLEX LARA

El Campionat d’Europa C sub-18 és més viu que mai després de les victòries d’ahir de les seleccions masculina i femenina. Els nois van derrotar Gal·les per 71-53 i es van classificar per a les semifinals que jugaran demà contra el que guanyi del duel d’avui entre Mònaco i Gal·les, mentre que les noies, que necessitaven vèncer després de caure contra Malta en el primer partit, ahir van derrotar 71-28 Gibraltar, i avui es juguen tot o res davant Gal·les per ser a les semifinals.

L’equip femení, que va jugar abans, va passar per sobre de Gibraltar en un matx que sobretot aporta moral a les andorranes de cara al duel clau d’aquesta tarda (14.30h, al Joan Alay), on la victòria és fonamental si es vol continuar amb opcions de podi. En cas de victòria avui contra Gal·les, les tricolors s’enfrontarien a Xipre en semifinals. Xipre va vèncer precisament les gal·leses per 59-22. L’altra semifinal femenina té de moment Malta, a l’espera del guanyador del Mònaco-Gibraltar.

Pel que fa l’equip masculí, el triomf d’ahir va certificar el segon de la primera ronda i el bitllet semifinalista. Els andorrans van manar en tot moment en el marcador, marxant al descans amb 38-22 i, tot i que en el tercer quart van baixar el ritme d’anotació, en el quart definitiu van sentenciar amb un parcial de 24-18 que deixava el 71-53 definitiu. En semifinals s’enfrontaran al guanyador del Mònaco-Gal·les d’avui.