PUBLICITAT

Moya, en els classificatoris dels 800m mundialistes

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

El migfondista del CAVA, Pol Moya, júnior de primer any, va ser l’escollit per la Federació d’Atletisme per representar Andorra en el Campionat del Món Júnior que es disputa des del passat dia 22 fins el 27 de juliol a Eugene (Oregon, EEUU). Moya prendrà part avui de les classificatòries dels 800 metres.

En el camí per obtenir la plaça mundialista, Pol ha millorat quatre vegades consecutivament la seva marca personal dels 800 llisos en un espai de 20 dies. La primera va ser a Barcelona, el 25 de juny, en el Critèrium Josep Campmany, a l’Estadi Serrahima, on va fer 1min 56,59s, rebaixant en quasi 6s la seva marca de la temporada anterior. Quatre dies després, al Míting d’Andorra, la millora va ser de 6 centèsimes (1min 56,53s). Es va quedar a mig segon de la mínima per al Campionat d’Espanya Junior, però va tenir la sort d’entrar entre els 25 escollits que es disputarien el títol espanyol dels 800. Tenia la pitjor marca dels 25, però el 5 de juliol, a Castelló, va estar a punt d’entrar en la final, fent 1min 54,82s a la tercera i ultima sèrie classificatòria. Aquesta marca és la que li va valdre el bitllet cap a Oregon. El passat 15 de juliol, al Míting de Mataró, va tornar-hi, aquesta vegada amb rècords d’Andorra sub-20 i sub-23 inclosos. 1min 54,22s, rebaixant en 28 centèsimes la marca de Jordi Ramírez, 1min 54,5s, que es va mantenir a la taula de rècords d’Andorra durant 25 anys.

Les sèries classificatòries dels 800 llisos es disputaran avui a les 21.50h, hora andorrana. En cas d’accedir a semifinals, estan programades per a demà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT