PUBLICITAT

Joan Pera torna a ser el principal atractiu de la Temporada de Teatre

  • El còmic compareixerà al Claror amb La doble vida d'en John
  • Guerrilla, Roger Mas, An-danda-rà, Reza i Mamet completen el cartell
EL PERIÒDIC
SANT JULIA DE LÒRIA

22-09-2010joan_pera
Joan Pera, en l'última actuació al Centre de congressos e la capital, la Temporada passada.

La doble vida d'en John serà un dels reclams de la 37a Temporada de Teatre, organitzada conjuntament pels comuns de Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella. El muntatge, protagonitzat per Joan Pera, es podrà veure al Centre de Congressos de Sant Julià el proper 18 de novembre. Andorra la Vella oferirà El Xarlatan una obra de Teatre de Guerrilla, de Quim Masferrer; un concert de Roger Mas amb temes del seu últim disc i de l'anterior; Moren els contes, que és una producció d'An-danda-rà; i American Buffalo de Teatre Lliure dirigida per Julio Manrique. El Comú de Sant Julià portarà a més de La doble vida d'en John, Un déu salvatge de Yasmina Reza, i com ja és habitual, Els pastorets.

Durant la presentació de la 37a Temporada de Teatre, aquest dimecres al matí, al Centre de Congressos de Sant Julià de Lòria, el directors de Cultura han recordat que és la 36a vegada que el Comú de Sant Julià i el d'Andorra la Vella organitzen conjuntament la temporada, per repartir el calendari de manera que no se solapin els espectacles i per reduir la depesa, específicament en difusió.

El director de Cultura del Comú d'Andorra la Vella, Albert Villaró, i el director de Cultura de Sant Julià, Jordi Gonzàlez de Alaiza, han fet un repàs de quins seran els espectacles que oferiran aquesta temporada els dos comuns. La temporada començarà el dia 7 d'octubre al Centre de Congressos d'Andorra la Vella amb el Teatre de Guerrilla, de la mà de Quim Masferrer, amb la seva obra El Xarlatan. Es tracta d'un monòleg on ell fa el paper d'un entabanador, i que es va estrenar fa uns quinze dies a Tàrrega amb molt èxit.

La primera obra del Comú de Sant Julià serà el 21 d'octubre, Un déu salvatge, de la francesa Yasmina Reza. La història parla de l'interior salvatge que tots tenim, a través d'un argument enel que uns nens que es barallen a l'escola i els pares es reuneixen per intentar arreglar-ho cívicament però a mesura que passa l'estona es van tornant més incívics, més cruels i més competitius. Jordi Gonzàlez ha dit que es tracta 'd'una tragèdia disfressada de comèdia, i quan te n'adones estàs rient de barbaritats'.

El següent espectacle de la Temporada a Andorra la Vella serà el concert de Roger Mas, el 4 de novembre al Centre de Congressos, on farà amb una gran presentació amb tot el seu grup ampliat i presentarà temes del seu nou disc La casa d'enlloc i de l'anterior, Les cançons tel·lúriques. Villaró l'ha presentat com a plat fort ja que 'Roger Mas té un directe molt poderós i l'acompanya una banda esplèndida'.

El 18 de novembre s'estrenarà a Sant Julià la comèdia més vista a Catalunya aquesta temporada, La doble vida d'en John, protagonitzada per Joan Pera, que la temporada passada va omplir la sala amb La glòria del mercat. L'obra de Ray Cooney està dirigida per Àngel Llàcer i compta amb actors de renom com Joan Pera, Lloll Bertran, Enric Boixadera o David Verdaguer, entre d'altres. Joan Pera representa un pare de família que porta dues vides paral·leles i intenta que les seves dues famílies no es coneguin, amb l'entrebanc que els seus fills es fan amics i volen presentar els seus pares. El punt clau de l'obra, com sempre, és el paper de l'actor.

Els següents espectacles, a Andorra la Vella, seran Moren els contes una producció d'An-dada-rà, el 25 de novembre, i American Buffalo de la companyia Teatre Lliure, el 9 de desembre. Albert Villaró ha destacat la seva satisfacció per poder portar per segona vegada una obra d'aquesta companyia, i n'ha destacat la seva escenografia. Per últim, Sergi Vallès dirigirà els Pastorets, amb la col·laboració d'actors amateurs.

Pel que fa a la venta d'entrades, estaran disponibles a partir de dijous al matí, per telèfon, al Centre de Congressos, a l'Oficina de Turisme, al Centre Cultural la Llacuna o a la seva pàgina web, www.netentrades.com. Villaró ha assegurat que uns canvis tècnics permetran que l'espectador pugui triar millor el seu seient.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT