PUBLICITAT

Donacions solidàries

  • La Fundació Tutelar rep quadres de dos artistes
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La gerent de la FundacióTutelar, Ester Fenoll (al centre) amb les pintores S.Ziolkowska i P.Malpani, ahir Foto: EL PERIÒDIC

La Fundació Privada Tutelar d'Andorra ha incrementat el seu petit fons artístic amb la donació de dos obres de dues pintores, una polonesa, Suzanna Ziolkowska, i una índia, Poonam Malpani. Les obres van ser exposades en la 4a edició d'Art Camp a Ordino, que avui dijous es clausura, i que va comptar amb la participació de més d'una trentena d'artistes provinents dels cinc continents que van treballar amb les portes obertes a la sala La Buna (edifici La Macarulla) amb la mirada i complicitat de les persones que no es van voler perdre tot el procés artístic.

Antecedents

La història de la donació neix la setmana pasada durant la visita efectuada a l'espai cultural per la gerent de la Fundació Tutelar, Ester Fenoll, que va anar acompayada pel pintor egipcí i resident al Principat, Ahmed Keshta. En el transcurs de la mateixa varios artistes es van interessar per l'entitat. Així, quatre o cinc d'aquest col·lectiu van manifestar la seva intenció de poder col·laborar amb l'ONG a través de la donació d'alguna de les seves creacions, segons va explicar Fenoll. I, en concret, dos pintores es van comprometre a la cesió de les seves obres. La responsable de la Fundació va fer palesa la seva satisfacció pel gest que barreja «la solidaritat amb l'art i, el que és més important, sorgit de la manera més inesperada».

Ahir es van escenificar les donacions de les pintores les pintores Ziolkowska i Malpani en una acte que es va desenvolupar en la seu de la Fundació a la capital. Obres molt acolorides.La de l'artista de l'Índia i resident a Paris expressa un cor «que esclata amb els colors que fan de nexe per transmetre emocions i sentiments», va assenyalar Malpani. El seu quadre està valorat en uns 400€. La de Ziolkowska, d'un cost xifrat en uns 600€, expressa la necessitat de la convivència com element vital.

Però per als artistes el que menys importa és com determinar el preu d'una obra d'art malgrat que tampoc cal amagar que la seva quantia està condicionada per diferents factorscom ara les hores de treball invertit o els costos dels materials, entre d'altres. Keshta va més enllà tot assegurant que «l'art és com un camí de coneixement que comença amb molt treball, segueix amb silenci i acaba amb saviesa».

Fons artístic

La Fundació Tutelar disposa ja de quatre pintures en el seu petit fons d'art, fruit de les donacions de diferents pintors i particulars. A les d'ahir cal afegir la realitzada en el 2009 per Ricard de Haro que va cedir la l'entitat l'obra de Lluís Bardagi títulada Pausa al Consell, per un valor de 600 euros. Un altre de les obres donades va se la del mateix artista Keshta sota el títol Teoria del Caos que té un preu de 2.500€. La Fundació no es planteja la venda de les obres, tret que per força major tinguessin que fer front a alguna necessitat urgent.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT