PUBLICITAT

Purito, el segon home en el Mundial

  • Javier Mínguez anuncia que a Ponferrada el cap de files serà Alejandro Valverde
EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
Foto:

El seleccionador espanyol de ciclisme, Javier Mínguez, no creu que hi hagi cap problema entre el resident Joaquim Purito Rodríguez (Katusha) i Alejandro Valverde (Movistar) després del passat Mundial de Florència en el qual van quedar segon i tercer respectivament darrere del portuguès i també resident a Andorra, Rui Costa. Mínguez ho va deixar clar: «No és una baralla entre Valverde i Purito. No és una disputa personal. A Valverde li va fallar l'instint i aquest dubte ens va perjudicar. No existeix guerra entre Purito i Valverde».

El que sí sembla és que serà Alejandro Valverde el cap de files en el Mundial de Ponferrada (21 al 29 de setembre), i no Purito, tot trencant amb la llibertat de què disposaven tots dos fa un any a Florència, quan Purito i Valverde van tenir opcions que finalment no van poder aprofitar, quan era Purito qui dominava la cursa i Valverde, que havia d'haver sortit a l'atac de Rui Costa per darrere, no ho va fer, deixant la victòria en safata de plata per al portuguès. «A Valverde li va millor que a Purito aquest circuit, és diferent a Florència. Tal com està el circuit, el favorit és Valverde», va afegir Mínguez durant un acte organitzat per Europa Press. Pel que fa a la llista dels que participaran en el Mundial, Javier Mínguez no va voler donar pistes ja que encara ha d'acabar el Tour i començar la Vuelta a Espanya. «El primer que hem de tenir en compte és que en la Volta hi ha picabaralles entre els corredors per venir a la selecció. Espero estar concentrat amb ells una setmana abans del Mundial per trencar les tensions i veure la tàctica que emprarem», va assegurar.

Purito participarà a la pròxima Vuelta a Espanya i això acabarà de posar el seu punt de forma en un estat òptim de cara al Mundial, després que en el present Tour de França ahir va perdre més opcions de guanyar la muntanya. Ara és tercer amb 112 punts, pels 118 del líder del Tour, Vincenzo Nibali (Astana) i els 149 de Rafal Majka (Tinkoff-Saxo), que va ser el guanyador de l'etapa d'ahir amb final a Pla d'Adet.

Respecte al recorregut de la prova en ruta del Mundial, el seleccionador Mínguez preferiria una mica més de duresa que s'adaptés a les característiques dels ciclistes espanyols: «El circuit és atractiu, és dur, és complicat. No és el selectiu que jo volgués per als corredors espanyols, però serà complicat i difícil», va cloure.

Minuts després que es conegués que Alberto Contador no participarà en la Vuelta després d'agreujar-se la seva lesió, Mínguez va reconèixer que si el madrileny no hi és, serà difícil que participi en el Mundial de Ponferrada. «Els cops tenen conseqüències. Si Contador corre la Vuelta serà una base per a l'equip, però si està lesionat, és una baixa a tenir en compte. Cal dir-li a Alberto que ànim, i que les coses tindran el seu premi. Caldrà pensar en un altre tipus de corredors», va assenyalar Javier Mínguez.

Catroviejo, per a la crono

Pel que fa a la crono dels Campionats del Món, el seleccionador espanyol va bromejar respecte als participants: «Tinc clar a qui portaré: Fabian Cancellara i Tony Martin», va declarar en referència als dos grans favorits a l'or. Posteriorment, va reconèixer que «cal tenir en compte al jove espanyol Jonathan Castroviejo», corredor del Movistar que també és resident al Principat. La presència de corredors residents en aquesta cita mundialista sembla assegurada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT