PUBLICITAT

La primera colla castellera d'Andorra es constituirà com a associació

  • Avui realitzen el seu cinquè assaig i ja compten amb una vuitantena de persones
LAIA F. MAROT
ANDORRA LA VELLA

els fundadors aniran al notari avui i divendres a entregar els papers al Govern. Aviat la colla castellera que va néixer fa poc d'un mes a Andorra ja estarà constituïda com a associació i començarà la cerca de local.

La iniciativa de crear la primera colla castellera al Principat ve de la mà del valencià Jordi Manyes, l‘andorrana Anna Font i el català Juli Peña, els tres amb experiència, sobretot aquest últim, que ja ha estat escollit com el cap de colla, amb la idea de «ser la colla castellera de tota Andorra, no només d'una parròquia».

A la primera reunió informativa hi van participar una trentena de persones, però a hores d'ara ja compten amb «una vuitantena» de persones apuntades, segons va informar ahir Peña. I esperen que al setembre, un cop «la canalla» i la gent orni de les vacances, se n'hi sumin més.

Avui realitzen el cinquè assaig, i els impulsors estan molt engrescats. Tot i que «l'evolució és lenta», perquè a cada assaig arriben persones noves i «hi ha moltíssima feina per endavant», Peña es va mostrar optimista i va dir que «si no parem durant l'hivern, cap al maig podrem fer una bona estrena», amb castells de sis.

Per decidir el nom i la camisa, els impulsors volen que tot el nucli fundador, aquells que «hi han estat des dels principis», siguin els que ho escullin. El que tenen clar és que un dels objectius és «portar el nom d'Andorra a tot arreu i que també esdevingui plaça castellera». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT