PUBLICITAT

La capital i Escaldes crearan una targeta conjunta d'aparcament

  • La parròquia escaldenca serà la primera en aplicar descomptes als usuaris del nou producte
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Aparcament públic a la parròquia d'Escaldes-Engordany al costat del centre termolúdic de Caldea. Foto: TONY LARA

Els comuns d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany estan negociant des de fa unes setmanes la creació d'una targeta unificada de prepagament dels aparcaments públics, semblant a la que la parròquia escaldenca posarà en marxa a partir del proper 22 de setembre. Així ho va desvetllar ahir la cònsol major d'Escaldes, Trini Marín després de la sessió ordinària del comú. Durant el plenari tant els grups de la majòria com de la minòria van aprovar conjuntament el projecte d'ordinació de modificació dels preus públics dels aparcaments comunals que té com a punt estrella l'establiment de la targeta AD+. Marín va indicar que els consellers d'aparcaments dels dos comuns «han anat mantenint converses i que es va pel bon camí». Cal recordar que la capital disposa actualment d'una targeta similar, la PK.

El nou producte escaldenc ofereix tant als ciutadans, comerciants, hotelers de la parròquia i turistes una sèrie d'avantatges com ara, una hora gratuïta, ( enlloc de la mig hora actual) i un 50% de descompte en els preus de rotació, que passen a quedar unificats i d'aplicació tant als aparcaments horitzontals com verticals.

COSTOS/En concret, el cost de la fracció de 15 minuts s'estableix per a tots els aparcaments comunals en 25 cèntims, una tarifa pràcticamenet un 40% més econòmica que l'actual. A més es crea una nova tarfia màxima diürna ( de les 8h a les 21h) de 10,40€ a tots els aparcaments i una nocturna de 5,40€ als verticals. La nocturna de les 21h a les 8h es manté en 1,50€ als hortizontals. Seran un 50% més econòmiques pels usuaris de la targeta.

El preu de la AD+ serà de 30€, dels quals 5€ de fiança i 25€ de recàrrega inicial.

Pel comerç, restauració i altres agents econòmics de la parròqua es proposen paquets de val de descomptes de mig hora i una hora, amb uns descomptes del 45% i 50% respectivament. També es proposen un ampli ventall de nous forfets destinats a estades temporals de 2,3, 4, 7, 15 i 30 dies.

La cònsol va explicar que l'objectiu del comú, amb la posada en marxa de la targeta, va més enllà dels descomptes en els aparcaments de la parròquia, ja que en el futur és previst que tingui més funcions, «com a primer pas perquè es pugui ampliar a d'altres serveis i activitats».

En la mateixa línia, el conseller socialdemòcrata, Aleix Mañosas, va assenyalar que en el futur «caldria que es puguiès utilitzar la AD+per a altres serveis de la parròquia.» 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT