PUBLICITAT

El PS demanarà pròrroga fins al setembre per a les pensions

  • Els socialdemòcrates votaran a favor de l'entrada a tràmit de la llei d'unions civils per mantenir obert el debat
L. F .M / I.M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Rosa Gili i Pere López durant la reunió amb la Plataforma de funcionaris, ahir. Foto: ÀLEX LARA

El primer secretari del PS, Pere López, i la consellera socialdemòcrata, Rosa Gili, es van reunir ahir amb la Plataforma de Sindicats per parlar sobre la nova llei de pensions de la funció pública. En primer lloc, López va criticar la «forma», ja que «la tramitació no s'ha fet de manera adequada», sense «respectar la Llei de la Funció Pública ni la del cos policial» i va lamentar que ni el Govern ni la sindicatura «hagin vetllat perquè la llei es complexi». A més, va dir que l'actuació del Govern ha estat «poc elegant» i «poc respectuosa», entrant a tràmit d'urgència el mes de juliol una Llei que s'ha estat treballant durant tres anys. El primer secretari del PS va dir que durant l'estiu «són mesos de baixa activitat», i en el quals «és difícil trobar assessors» per tal d'elaborar les esmenes, «que seran moltíssimes». Així doncs, «al mes de setembre no arribarem a temps» i López ja va anunciar ahir que el grup parlamentari socialdemòcrata demanarà una pròrroga fins al de setembre. López, abans de rebre critiques per aquesta demanda, va dir que «ens sembla que demanar un mes per treballar sobre un projecte en el qual Govern hi ha estat treballant tres anys no és amb cap voluntat de dilatar» .

Pel que fa al fons, López va criticar qüestions com la retroactivitat i el fet que es vulgui acabar amb la figura del funcionari. «Ens ha sorprès aquesta modificació radical» i «té unes implicacions enormes». En aquets sentit López va defensar que «el treballador públic requereix d'aquest estatus» i «d'entrada, ens hi oposem radicalment».

El primer secretari també va dir que «no compartim l'alarmisme de les pensions», va admetre que «és un problema important», però que soluciona «creant mecanismes de fons de pensions» amb aportacions dels treballadors. López va afegir que està d'acord amb la preocupació dels sindicats pel debat que el Govern està obrint, enfrontant el sector públic i privat, «i que és erroni».

UNIONS CIVILS/ En el Consell General d'aquest dijous , en el qual es tractaran Lleis tant importants com la modificació de la CASS o la dels entorns de protecció, DA presentarà la seva proposició de Llei de les Unions Civils, la seva alternativa a la proposició del PS per regular el matrimoni homosexual. López va explicar ahir que el PS votarà a favor de l'entrada a tràmit per mantenir obert el debat polític i que treballaran amb les esmenes, entre les quals hi haurà «segur» la de canviar el nom per matrimoni. López va reconèixer que depèn de com quedi el text després de les esmenes es podrien plantejar presentar un recurs d'inconstitucionalitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT